Biznis
16.12.2021. 18:35
Tanjug

TOS

Proglašeni najbolji u turizmu u Srbiji

hotel
Izvor: Shutterstock

Turistička organizacija Srbije (TOS) je nakon više od godinu dana pauze, najboljima u turizmu Srbije za ovu godinu dodelila Turistički cvet, saopšteno je iz TOS-a.

Titulu najbolje turističke organizacije ponela je Turistička organizacija Čačka, najbolja turistička manifestacija je leskovačka Roštiljijada, dok je za najbolju receptivnu agenciju proglašena agencija Kontiki Travel.

Nagrada Turistički cvet za najbolji hotel otišla je na Kopaonik, hotelu Kraljev Čardak.

U kategoriji ugostiteljskih objekata za smeštaj, Turistički cvet je dobila Sunčana reka, a za najbolju organizaciju za doprinos unapređenju turizma Srbije proglašena je zlatiborska Gold Gondola.

Ovogodišnji najbolji pojedinac je Ranko Milanović iz Nacionalnog parka Tara, a specijalno priznanje dodeljeno je Poslovnom udruženju hotelsko ugostiteljske privrede (HORES) i Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija (YUTA).

Najboljima je nagrade dodelila direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i najavila novi turistički brend Srbije, koji će biti implementiran sledeće godine.

Obraćajući se prisutnima, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Jelena Marinković Orlić je istakla značaj zajedničkog rada svih aktera u turizmu Srbije.

Turistički cvet je, ove godine, dodeljen po 36. put, a na konkurs se prijavilo više od 70 kandidata.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kovid propusnice pomogle u oporavku turizma
Kovid propusnice

Evropska unija

29.11.2021. 20:20

Kovid propusnice pomogle u oporavku turizma

Široka upotreba kovid propusnica i vakcina pomogla je u oporavku turizma mnogo brže u zemljama Evropske unije nego u ostalim delovima sveta u trećem kvartalu 2021. godine, navodi se u današnjem izveštaju Ujedinjenih nacija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve