Biznis
09.12.2019. 12:00
Tanjug

Povodom sajma penzionera

Protokolom o saradnji do boljih usluga za penzionere u Srbiji

mr-mirko-petrovic-pedsednik-io-kompanije-dunav-osiguranje-obracanje-medijima-po-potpisivanju-protokola.jpg

Povodom sajma penzionera u Nišu Kompanija "Dunav osiguranje" i Banka Poštanska štedionica, 7. novembra, potpisali su u Nišu protokol o

Povodom sajma penzionera u Nišu Kompanija "Dunav osiguranje" i Banka Poštanska štedionica, 7. novembra, potpisali su u Nišu protokol o saradnji sa Savezom penzionera Srbije, kojim će se najstarijim sugrađanima omogućiti dodatne usluge u ove dve državne kompanije.

Mr Mirko Petrović, pedsednik IO Kompanije Dunav osiguranje - obraćanje medijima po potpisivanju protokola

Protokol su potpisali predsednik Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje" Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić, predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić, kao i predsednik Izvršnog odbora Pokreta trećeg doba Srbije Vasilije Belobrković.

mr Mirko Petrović, predsednik IO Kompanije Dunav osiguranje obraćanje na otvaranju Sajma penzionera u Nišu

Izvršni direktor Banke Poštanske štedionice Bojan Kekić naglasio je važnost saradnje sa Kompanjom "Dunav osiguranje" i krovnom organizacijom penzionera Srbije. I "Dunav osiguranje" i Banka Poštanska štedionica, kako je naveo, lideri su u državnom bankarskom sektoru, pogotovo u oblasti osiguranja, a protokolom sa Savezom penzionera, najstarijim sugrađanima biće omogućene dodatne pogodnosti u ove dve kompanije.

Potpisivanje protokola o saradnji Kompanija Dunav osiguranje, Banka Poštanka štedionica i Savez penzionere Srbije

"Biće dovoljno da penzioner donese samo člansku kartu da je član udruženja penzionera ili da donese penzioni ček na kome se vidi da plaća članarinu, a naša je obaveza da penzionerima damo puno pogodnosti", rekao je Kekić.

Banka je, kaže, ponosna na to što važi za "banku penzionera" i naveo da ta banka ima najmanje nenaplativih kredita i stabilne izvore finansiranja.

Predsednik IO Kompanije Dunav osiguranje - obraćanje medijima

Predsednik Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje" Mirko Petrović ističe da je protokolom proširena saradnja na polju usluga osiguranja i bankarstva koje se nude članovima Saveza penzionera, odnosno njegovim članovima, najstarijim sunarodnicima u našoj zemlji.

"Dunav osiguranje danas osigurava oko 180.000 penzionera, sarađuje sa preko 160 udruženja penzionera a istovremeno u partnerstvu sa Poštanskom štedionicom osigurava preko 50.000 kreditnih linija koje su prevashodno usmerene ka kreditiranju penzionera", navodi Petrović.

Sajam penzionera u Nišu

Protokol će posebno, dodaje, omogućiti poboljšanje kvaliteta edukacije penzionera u pogledu proizvoda i usluga koje nude i Poštanska štedionica i Dunav osiguranje.

"Saradnja i poverenje koje nam je dato od strane penzionera Srbije je plod višedecenijeske saradnje 'Dunav osiguranja' i penzionera", ukazao je Petrović.

Prošlu godinu Kompanija "Dunav osiguranje" je, prema podacima za kompanije u sektoru osiguranja u jugoistočnoj Evropi, bila na 9. mestu, a Petrović očekuje da će prema podacima za 2019. godinu, "Dunav osiguranje" ući među prvih šest osiguravajućih kompanija jugoistočne Evrope.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić istakao je značaj potpisanog protokola i naveo podatak da taj Savez zastupa interese oko 1.700.000 penzionera u 170 opštinskih, gradski i pokrajinskih organizacija u zemlji.

"Činimo napore da artikulišemo interse najšire penzionerske populacije i podignemo nivo zastupanja njihovog interesa, a ovim protokolom podiže se institucionalni nivo saradnje i sa jednom i sa drugom državnom institucijom", rekao je Savić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve