Biznis
17.06.2022. 11:15
Beta

Ilon Mask

Prvi put se obratio radnicima i odmah najavio otpuštanja

ilon mask, tviter
Izvor: Shutterstock

Ilon Mask obratio se po prvi put zaposlenima u Twitter-u i rekao da će kompanija morati da smanji broj zaposlenih, ponudivši i par novih detalja njegovog plana preuzimanja društvene mreže vredne 44 milijarde dolara.

Izvršni direktor Tesle, koji je i izvršni direktor raketne kompanije SpejsIks (SpaceX), rekao je osoblju Twitter-a da želi povećati broj korisnika usluge sa 229 miliona na najmanje milijardu ljudi.

On je dodao da će oglašavanje ostati važno za kompaniju, uprkos tome što je ranije rekao da veruje da Twitter ne bi trebalo da prikazuje oglase, prenosi Radio slobodna Evropa.

"Mislim da je oglašavanje veoma važno za Twitter. Nisam protiv reklamiranja. Verovatno bih razgovarao s oglašivačima i rekao, hej, hajde da se samo pobrinemo da oglasi budu što zabavniji", rekao je Mask.
 

Tokom sastanka Mask nije ponudio novosti o finaliziranju ugovora o preuzimanju kompanije već ponovio da još uvek pokušava saznati više o botovima i spam nalozima na mreži, što je nazvao svojom najvećom brigom.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje otpuštanja, Mask je rekao da je potrebno izvršiti "neke racionalizacije broja zaposlenih i troškova".

"Trenutno, troškovi premašuju prihod", rekao je, dodajući da "svako ko ima značajan doprinos ne bi trebao imati o čemu da brine".
 

Predstojeće preuzimanje Twitter-a naišlo je na rašireni skepticizam i zabrinutost među zaposlenicima kompanije sa sedištem u San Francisku, od kojih su neki zabrinuti da će Mask ublažiti pravila o određenim sadržajima.

Milijarder je rekao osoblju kompanije da veruje da bi korisnicima trebalo dozvoliti da govore "prilično nečuvene stvari" na stranici sve dok sadržaj nije nezakonit.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta čita Ilon Mask
Ilon Mask

Milijarderova biblioteka

30.05.2022. 10:02

Šta čita Ilon Mask

Ako ne lansira rakete u orbitu, ili se bavi kupovinom Twittera, zvanično najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask se opušta uz knjige. Ako želite da čitate šta i on, izvolite listu njegovih omiljenih naslova.
Close
Vremenska prognoza
mist
0°C
08.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve