Biznis
15.08.2022. 16:20
R. E.

Kupuje ili ne?

Saga o Ilonu Masku i "Twitteru“ još nije gotova

Twitter
Izvor: Shutterstock

Maskova avantura sa kupovinom "Twittera“ se nastavlja, a ovaj multimilijarder je izjavio da bi se dogovor mogao ispuniti ukoliko kompanija priloži adekvatne i tražene informacije.

"Ako 'Twitter' samo ukaže na svoj metod uzorkovanja 100 naloga i kako se oni ocenjuju kao stvarni ili lažni, dogovor bi trebalo da bude zaključen pod prvobitnim uslovima“, napisao je Mask u tvitu. "Međutim, ako se ispostavi da su njihove prijave za SEC netačne, onda ne bi trebalo da bude dogovora.“

Kompanija "Twitter“ je više puta rekla Komisiji za hartije od vrednosti da procenjuje da je manje od 5 odsto korisničkih naloga na mreži lažno ili neželjeno, uz napomenu da bi taj broj mogao biti veći. Nakon toga, Mask se odaljio od dogovora o kupovini, navodeći neadekvatne informacije koje je dobio od "Twittera“.

"Twitter“ je na sudu optužio Maska da namerno pokušava da poremeti dogovor jer su se tržišni uslovi pogoršali i akvizicija više nije u njegovom interesu. U izjavi suda podnesenoj u četvrtak, kompanija opisuje njegove protivtužbe kao izmišljenu priču "u suprotnosti sa dokazima i zdravim razumom“.

"Mask izmišlja izjave koje ’Twitter’ nikada nije dao, a zatim pokušava selektivno da koristi opsežne osetljive podatke koje mu je ’Twitter’ dostavio, kako bi prikazao kršenje ovih navodnih izjava“, napisali su advokati kompanije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ako ne kupim Twitter, imam plan B"
Ilon Mask 15.4.2022.

Ilon Mask

15.04.2022. 14:10

"Ako ne kupim Twitter, imam plan B"

Izvršni direktor Tesle, Ilon Mask ponudio je 43 milijarde dolara (39 milijardi evra) za kupovinu preostalih deonica Twittera.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
25.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve