Biznis
17.12.2021. 12:36
Tanjug

Da se prebrodi kriza

Švedska ponovo pritrčava u pomoć kompanijama

Švedska
Izvor: Shutterstock

Švedska će ponovo uvesti određene mere ekonomske podrške za kompanije, kako bi im pomogla da prebrode novi talas pandemije koronavirusa koji je doveo do porasta infekcija i ponovnog nametanja nekih ograničenja ovog meseca.

Mere dogovorene između socijaldemokratske manjinske vlade i opozicije uključuju podršku za veoma mala preduzeća, kao i subvencije za radnike koji rade kraće radno vreme, prenosi agencija Rojters.

"Znamo da su mere koje smo preduzeli u mnogim slučajevima dovele do promena u ponašanju koje imaju negativan uticaj na neka preduzeća", izjavio je švedski ministar finansija Mikael Damberg na konferenciji za novinare, aludirajući na restorane koji gube prihode zbog otkazivanja božićnih ručkova.

Damberg je naveo da je iznos podsticajnih mera teško proceniti, ali da će ta suma biti veća od milijardu švedskih kruna (111 miliona dolara).

Švedska je proteklih nedelja zabeležila porast zaražavanja, a vlasti su uvele propusnice o vakcinaciji koje su neophodne za mnoge događaje u zatvorenom prostoru.

Takođe su obnovljene preporuke o socijalnom distanciranju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Pandemija povećala ekonomsku zavisnost Nemačke od Kine"
nemačka i Kina

Jens Špan

17.11.2021. 10:39

"Pandemija povećala ekonomsku zavisnost Nemačke od Kine"

Pandemija Covida-19 povećala je ekonomsku zavisnost Nemačke od Kine u mnogim oblastima, izjavio je nemački ministar zdravlja Jens Špan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
28.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve