Biznis
10.02.2020. 19:08
R. E. / Forbes

ZABAVLJAJU SE I ZARAĐUJU MILIONE: Ovo su najbogatiji gejmeri

w_55144453.jpg
Izvor: EPA / JUSTIN LANE

U svetu profesionalnih gejmera pobeda nije sve. Ričard Tajler poznatiji pod imenom "Ninja" prošle godine je zaradio 17 miliona dolara, što je dovoljno za prvo mesto na Forbsovoj listi najplaćenijih gejmera. Međutim, ovaj 28-godišnji profesionalac je zaradio manje od 100.000 dolara tamičeći se, piše Forbes.

Ninja se nije ni kvalifikovao za prvi svetski kup u "Fortnajtu", čija je glavna nagrada iznosila tri miliona dolara.

 EPA-EFE/JUSTIN LANE EPA-EFE/JUSTIN LANE

To je zato što su gejmeri koji najviše zarađuju uticajniji od elitnih sportista. Zarađuju milione koristeći činjenicu da ih milioni prate na društvenim platformama uz pomoć čega sklapaju razna sponzorstva.

Ninja ima 2,8 miliona pratilaca na Mikser-u, Microsoftovoj matičnoj platformi za igranje igrica. Plavokosi gejmer ima dodatnih 22,7 miliona YouTube pretplatnika i 14,9 miliona pratilaca na Instagramu. Sve u svemu, deset gejmera koji najviše zarađuju imaju 270 miliona pratilaca na YouTube-u, Tvitchu i Mikseru i zaradili su 121 milion dolara prošle godine.

Povezane vesti - Gejming kao profesija

Ninjino lice je krasilo limenku jednog bezalkoholnog pića, prehrambrene proizvode... Adidas ima Ninja patike, poslednje godine se pojavljivao u emisiji "The Tonight Show" sa Džimijem Felonom. Ninja Garderoba može se kupiti u Valmartu i Targetu. Na vom vrhuncu ovaj momak je zarađivao 500 000 dolara mesečno.

Shutterstock Shutterstock

Međutim, ono što je najbitnije jeste da je Ninja samo jedan od stotinu internet zabavljača koji zarađuju na ovaj ili sličan način.

Ono što je takođe bitno istaći jeste da je profesionalno igranje igrica i dalje na neki način Divlji zapad... Ne postoji agencija koja nadgleda pristojnost koji se plasira.

Felix "PevDiePie" kjellberg, koji je drugi najplaćeniji gejmer sa 15 miliona dolara, izgubio je partnerstvo zbog antisemitskih i rasističkih videa. Međutim publiku nije. On je i dalje najplaćeniji pojedinac na YouTube-u. U nastavku možete videti top pet najplaćenijih gejmera i njihove zarade.

Najplaćeniji

1. Ričard Tajler Ninja 

Zarada - 17 miliona doalra

2. PewDiePie, Feliks Kjellberg

Zarada - 15 miliona dolara

3. Preston, Preston Arsement

Zarada - 14 miliona dolara

4. Markiplier, Mark Fischbach

Zarada - 14 miliona dolara

5. Shroud Michael Grzesiek

Zarada - 12, 5 miliona dolara

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
14.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve