Brejking
31.05.2018. 14:00
Vojislav Tufegdžić

IGRA PRESTOLA NA BALKANSKI NAČIN

viber-image-2.jpg

Kada se teorije o smaknuću još jednog prijatelja Luke Bojovića čitaju onako kako su plasirane, teško je oteti se utisku da bar jedan od deset građana Srbije i Crne Gore nije, makar i posredno, umešan u neku od njih

Ubistvo s početka poslednje majske nedelje u Beogradu ni po čemu zna­čajnom se nije razlikovalo od brojnih koja su mu prethodila. Nažalost, verovatno neće ni od nekih koja bi mogla da slede. Očigledno precizno planirana likvidacija Dragoslava Miloradovi­ća, u medijima prvenstveno predstavljenog kao kuma Luke Bojovića koji je na dugogodišnjem izdržavanju zatvorske kazne u Španiji, opet je poslužila za čisto zbrajanje žrtava sukoba koji traju u srbijanskom podzemlju. Uz isprepletane primese iz istovetnog crnogorskog miljea.

Ukratko, Miloradovića su u njegovoj perionici automobila napadači izrešetali dovezavši se na motoru, potom utekli i motor zapalili. Vidljiv trag, kako u zvaničnim izveštajima za sada stoji, nisu ostavili. Vrlo brzo se ispostavilo da Miloradović ima solidan opus u policijskoj kartoteci. Sa Bojovićem je, navodno, drugovao od tinejdžerskih dana, a bio je optužen da je u svom stanu čuvao lažne lične karte koje je Bojović koristio. Prilikom saslušanja je priznao da su dokumenta la­žna, dok je policija u prostorijama njegove firme prona­šla i oružje za koje nije imao dozvolu. Optužen je za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, ujedno i za falsifikovanje dokumenata. Sud ga je oslobodio za ovo drugo, uz obrazloženje da nije dokazano da su on i njegov drug Luka falsifikate koristili kako bi nekoga obmanuli! Međutim, Miloradović je osuđen za oružje. Naravno - uslovno.

Perionica automobila u kojoj je ubijen, prema uveravanju upoznatih u detalje, zapravo je bila i u suvlasništvu porodice Bojović, što bi, uz nesumnjivu bliskost sa Miloradovićem, trebalo da ilustruje i često pojavljivanje supruge Luke Bojovića, njegove majke i sestre u njoj. Oni koji često prolaze delom grada u kojoj se perionica nalazi, obja­ šnjavaju da im je bilo čudno kako je neko na tako dobroj lokaciji mogao da podigne objekat tog profila. Navodno, „operativne informacije“ ukazuju da je Miloradović plasirao Lukin novac, ili popularnije rečeno - prao ga kroz ulaganja u objekte. O kojem se to novcu radi nema ni reči, ni saznanja, ali ima pregršt drugih teorija.

Prva od njih glasi da je Miloradović usmrćen u neprekidnom nizu oružanih obračuna između Bojovićeve družine i suparničkog crnogorskog klana Šaranović, tokom kojeg su na obe strane, uz proverene saradnike, ubijani i najbliži članovi porodica, među kojima je i Lukin rođeni brat Nikola. Druga teorija glasi da je ubistvo tek novo poglavlje sukoba između takozvanih kavačkih i škaljarskih mafijaša, treća da se radi o pukoj osveti... U tom svetlu se vredi osvrnuti i na ne tako davno hapšenje majke Luke Bojovića u Crnoj Gori gde je s jednim od rođaka, prema tvrdnji tamošnje policije, planirala osvetu za ubistvo svog sina Nikole. Sudski rasplet planiranog namirivanja krvnih računa nije se još desio.

Opširniji tekst Igra prestola na balkanski način o svim terijama kako je ubije kum Luke Bojovića možete pročitati u najnovijem broju Ekspresa, koji će se od petka naći u prodaji na kioscima

NE PROPUSTITE:

NOVI DETALJI OKO UBISTVA KUMA LUKE BOJOVIĆA: U žrtvu ispaljeno više od 15 hitaca, ubice zapalile motor u Zvezdarskoj šumi?!

OVO 6 KLJUČNIH DETALJA UBISTVA KUMA LUKE BOJOVIĆA: Likvidacija delo profesionalnih ubica, policija istražuje snimke, DNK tragove na čaurama i poziv na mobilni?!

Ubijeni muškarac sa Karaburme član Bojovićeve grupe

SLUČAJ UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA: 30+12×0=0

DUG U KRVI: Krvna osveta u Crnoj Gori više ne bira ni mesto ni vreme, ubija se usred dana na ulici

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve