Hronika
22.12.2021. 11:10
Tanjug

Odlučeno

Bjelogrliću će se suditi u Beogradu

Dragan Bjelogrlić, 22. 12. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Vrhovni kasacioni sud (VKS) usvojio je predlog postupajućeg niškog sudije i delegirao mesnu nadležnost za suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću Prvom osnovnom sudu u Beogradu, rečeno je danas Tanjugu u VKS.

VKS je zaključio da je osnovan predlog sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu, koji je predložio da se iz razloga procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom Draganom Antonijevićem, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

I okrivljeni i oštećeni, kao i svedoci u ovom postupku i branilac, svi su iz Beograda, pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom.

"Po oceni ovoga suda, okolnosti iznete u predlogu sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu koje proizlaze i iz spisa predmeta, predstavljaju razloge procesne celishodnosti u smislu člana 33. Z?P, koje opravdavaju prenošenje mesne nadležnosti na drugi stvarno nadležan sud i to na Prvi osnovni sud u Beogradu", navodi se u odluci VKS u koji je Tanjug imao uvid.

Sud dodaje da očigledno da će se ovaj krivični postupak lakše sprovesti pred beogradskim sudom, koji je mesno nadležan za teritoriju opštine gde okrivljeni i oštećeni imaju prebivalište, odnosno za teritoriju gradskih opština grada Beograda, gde se nalazi prebivalište većine svedoka, čije je saslušanje predloženo u optužnom predlogu, kao i branilaca okrivljenog.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog 56. Filmski susreti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Napad Bejlogrlića na Gagu Antonijevića: Publika to ne zaslužuje
Dragan Bjelogrlić, 23. 8. 2021.

Dragana Sotirovski

24.08.2021. 13:26

Napad Bejlogrlića na Gagu Antonijevića: Publika to ne zaslužuje

Nasilje ne sme da baci senku na tradiciju Filmskih susreta, festivala posvećenog glumačkoj umetnosti, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, povodom fizičkog napada glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića na režisera Predraga Gagu Antonijevića u ponedeljak u niškom hotelu "Ambasador".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve