Hronika
30.06.2022. 15:42
R.E.

MUP

Od početka godine u vozovima bilo 80 zaplena narkotika

voz
Izvor: Ekspres

Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na železnici, od početka godine zaplenili su, u 80 navrata, različite vrste narkotika kod putnika i zatekli dvojicu izvršilaca džepnih krađa u vozu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je naveo i da je policija identifikovala troje maloletnika koji su na stajalištu Kamendin kamenjem oštetili karoseriju voza "Soko“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Naglasio je da je važno da domaća železnica bude sigurna i bezbedna, te najavio da će MUP i u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu železničkog saobraćaja.

MUP je naveo da su pripadnici policije izveli jednodnevnu međunarodnu akciju u kojoj su na železničkim stanicama Prokop, Zemun i Vukov spomenik kontrolisali 70 vozova, od čega su četiri međunarodna, 35 brzih i 31 putnički.

Tokom te akcije, policija je proverila identitete za 85 osoba i izvršila kontrolu 55 putničkih prtljaga.

Prilikom postupanja nije bilo dovedenih lica u službene prostorije policije, a protiv dve osobe su podnete prekršajne prijave iz Zakona o ličnoj karti.

Na auto vozu koji je sastavni deo međunarodnog voza Beograd-Bar pregledano je 29 putničkih vozila, a  izvršena je provera 30 putnika.

MUP je učestvovao u akciji organizacije "RAILPOL“ - međunarodne organizacije za obavljanje policijskih poslova na železnici sa ciljem unapređenja saradnje železničkih policija Evrope radi prevencije prekograničnog kriminala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko će koštati i kada počinju radovi na staroj zgaradi železničke stanice
Železnička stanica

Maja Gojković

07.02.2022. 09:34

Koliko će koštati i kada počinju radovi na staroj zgaradi železničke stanice

Krajem aprila biće završena projektna dokumentacija i idejno rešenje za rekonstrukciju zgrade stare glavne železničke stanice u Beogradu kako bi postala zgrada Istorijskog muzeja Srbije, rekla je ministarka kulture Maja Gojković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve