Hronika
01.10.2021. 12:09
Tanjug

Razlog koronavirus

Odloženo ročište Miroslavu Aleksiću (FOTO)

Miroslav Aleksić
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Pripremno ročište pred suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, odloženo je u Višem sudu u Beogradu za 28. oktobar zbog izostanka njegovog branioca Zorana Jakovljevića.

Branilac je obavestio sud da je pozitivan na virus kovid-19 i da ne može da dođe, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

Aleksić je došao u sud u društvu supruge i još jedne žene, i to iz kućnog pritvora, pošto mu je 10. septembra Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Njega su ispred suda sačekale dve žene i jedan muškarac sa transparentom "Verujemo Mileni Radulović", inače glumici koja ga je prva prijavila za silovanje, u januaru ove godine.

Nakon odlaganja ročišta dobacivali su mu "silovatelj, silovatelj".

U sud su takođe došli i punomoćnici oštećenih glumica Jugoslav Tintor i Borivoje Borović, ali kako je za krivična dela za koja se Aleksić tereti neophodno prisustvo njegovog advokata, branioca, ročište je moralo da se odloži.

Na priprenom rošičtu , koje će biti zatvoreno za javnost, Aleksić će se kratko izjasniti da li je kriv povodom optužbi za koje se tereti, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključi javnosti zbog zaštite privatnosti oštećenih devojaka.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ukinut pritvor Miroslavu Aleksiću, dobija nanogicu
MIroslav Mika Aleksić

Kućni pritvor

10.09.2021. 14:59

Ukinut pritvor Miroslavu Aleksiću, dobija nanogicu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu)
Close
Vremenska prognoza
fog
4°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve