Hronika
01.03.2022. 22:05
R.E.

Pokušaj krijumčarenja

"Prada", "Armani", ''Monkler''... među zavesama i metražom

Uprava carina Republike Srbije
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su na Terminalu Gradina 27. i 28. februara, otkrili i sprečili dva pokušaja da se među prijavljenim sirovinama za tekstilnu industriju prokrijumčari i neprijavljena roba u čiju se autentičnost sumnja.

Roba za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki otkrivena je najpre 27. februara kada je za detaljan pregled izdvojen novopazarski kamion natovaren repromaterijalom za tekstilnu industriju iz Turske.

Prilikom detaljnog pregleda, u tovarnom delu je pored pomenute prijavljene robe pronađena i velika količina neprijavljene muške i ženske garderobe, patika, tašni i kaiševa, čija je vrednost procenjena na preko 500.000 dinara. 

Na većini muških i ženskih jakni, kompleta trenerki, patika i tašni uočene su oznake poznatih robnih marki u čiju se autentičnost sumnja (''Prada'', ''Armani'', ''Moncler'', ''Dolce i Gabanna'', ''Adidas'', ''Nike'', ''Puma'', ''Valentino'', ''Louis Vuitton'', ''Boss'' i dr.), što za sobom pored prekršajne, povlači i odgovornost za povredu prava intelektualne svojine.

Narednog dana na istoj ispostavi otkriven je gotovo identičan prekršaj, kada je u tovaru novopazarskog kamiona natovarenog metražom, zavesama, staklom, koncem i pvc galanerijom iz Turske, takođe pronađena neprijavljena muška i ženska garderoba sa upitnim oznakama poznatih robnih marki.

Pored neprijavljene garderobe, čija je vrednost procenjena na više od 270.000 dinara, pronađeno je i oko 30 kilograma različitih etiketa svetski poznatih marki, koje služe za naknadno ''brendiranje'' neobeleženih odevnih predmeta i obuće.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lažne kovid propusnice zamalo ih koštale života: Samo sebe varaju
Kovid propusnice 10.9.2021.

Rusija

25.10.2021. 16:05

Lažne kovid propusnice zamalo ih koštale života: Samo sebe varaju

Oko 80 odsto građana koji tvrde da su vakcinisani vakcinom “Sputnjik V“, a oboleli su od nove infekcije korona virusa u teškom obliku, svoje potvrde o vakcinaciji su jednostavno - kupili, izjavio je Aleksandar Gintsburg, šef ruskog Gamaleja centra koji je razvio vakcinu “Sputnjik V“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve