Hronika
28.10.2021. 14:25
Tanjug

Nastavak 15. novembra

Ročište trajalo skoro tri sata: Aleksić negirao optužbe

Miroslav Aleksić
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Pripremno ročište pred suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i polno uzniravanje sedam polaznica te škole, počelo je pred Višim sudom u Beogradu.

Aleksić se na ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, kratko izjasnio da nije kriv, a detaljnu odbranu izneće naknadno na suđenju, koje bi trebalo da bude javno.

Ročište je trajalo skoro tri sata i biće nastavljeno 15. novembra.

Odbrana je tražila saslušanje više desetina glumaca i režisera, čemu su se usprotivili punomoćnici oštećenih glumica, smatrajući da se na taj način odugovlači postupak.

Prethodno je predsednik sudskog veća sudija Zoran Ðorđević odbio predlog punomoćnika Jugoslava Tintora za njegovo samoizuzeće, jer je već ranije odlučivao o produženju pritvora Aleksiću, a što bi kako smatra advokat, mogao da bude razlog da se kasnije ukine presuda, koju bi donelo njegovo veće.

Sa druge strane, odbrana Aleksića smatra da je apsurdna situacija da umesto da odbrana traži izuzeće, to čine punomoćnici oštećenih.

"Da smatramo da je to procesna prepreka tražili bismo izuzeće ranije", rekao je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević.

Nedavno je Vrhovni kasacioni sud ukinuo osuđujuću pravosnaznu presudu u procesu protiv Darka Šarića upravo iz razloga jer je dvoje sudija iz veća Apelacionog suda koje su odlučivale o žalbi na prvostepenu presidu ranije odlučivale i o produženju pritvora Šariću, čime je dovedeno u sumnju njihovo nepristrasno odlučivanje.

VKS je u tom slučaju naložio da novo veće ponovo razmotri žalbe Šarića i presudi.

Aleksić je u sud stigao u pratnji svog advokata Jakovljevića.

Na priprenom ročištu se utvrđuje koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta, koje je zakazano i za sutra.

Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključi javnost zbog zaštite privatnosti oštećenih devojaka.

Aleksić je sud došao iz kućnog pritvora koji mu je nedavno određen nakon što mu je ukinut pritvor u kojem je bio skoro devet meseci.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poznato kada će se Miroslav Aleksić naći pred sudom
MIroslav Mika Aleksić

Zatvoreno za javnost

06.09.2021. 17:14

Poznato kada će se Miroslav Aleksić naći pred sudom

Viši sud u Beogradu zakazao je za 1. oktobar pripremno ročište u procesu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, povodom optužbi da je silovao i polno uznemiravao sedam polaznica te škole.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve