Hronika
05.05.2023. 17:59
Beta

Beograd

Saslušan otac dečaka koji je ubio devet osoba

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je saopštilo da je saslušan otac dečaka (13) koji je u sredu ubio osam učenika i čuvara beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i da će predložiti da mu bude određen pritvor.

Tužilaštvo je saopštilo da se osumnjičeni V.K. tereti za "teška dela protiv opšte sigurnosti" i navelo da je on "na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela" i da je "detaljno izneo odbranu".

"Sumnja se da je V. K. obučavao sina K.K (13). da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi", navelo je VJT.
 

Osumnjičeni, kako se sumnja, "nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti".

"Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja njegov sin K.K uspeo da dođe u posed pištolja "CZ Shadow" i  "Ruger MK" za koje V.K. poseduje dozvole nadležnog organa, a koji su se nalazili u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaruu predsoblju stana", piše u saopštenju.

Škola straha

Tragedija u "Ribnikaru"

Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

VJT je saopštilo da je "dete oružje i municiju ponelo sa sobom u školu 'Vladimir Ribnikar' koju pohađa", gde je, kako je navelo, "ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđenja i osmoro učenika, a teško ranio šestoro učenika i nastavnicu".

"Tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi  ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti", piše u saopštenju.
 

VJT je podsetilo "da (počinillac ubistva) K.K. nije krivično odgovoran prema važećim propisima, jer nema navršenih 14 godina života", te da je "smešten radi opservacije u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu za decu i omladinu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Izveo sam sina iz škole i doveo ga kući. Jezive su dezinformacije"
škola, ATA, 5. 3. 2023.

Pucnjava u školi

03.05.2023. 12:49

"Izveo sam sina iz škole i doveo ga kući. Jezive su dezinformacije"

"Moj sin je bio učionicu ili dve pored kabineta u kojoj je taj dečak počeo da puca, koliko znam to se desilo u kabinetu istorije. Bilo je sve šokantno", kaže pisac Dušan Nedeljković za televiziju K1, povodom pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar“ u Beogradu u kojoj je ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja škole. Njegov sin ide u ovu školu i pisac je kazao da je jutros probuđen s ovom groznom vešću.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve