Hronika
25.07.2021. 22:43
R.E.

Kod Kruševca

Slučaj koji ne pamte ni lovci: Srndać napadao ljude

jelen
Izvor: Shutterstock

Pomahnitali srndać napao je najmanje šest osoba u okolini Kruševca, pišu "Večernje novosti".

Slučaj koji ne pamte ni lovci, događao se u poslednjih deset dana na teritoriji sela Pepeljevac kod Kruševca, ali meštani svedoče da je srndać upadao u dvorišta porodičnih kuća i u zaseoku Bekčići, selima Cerova i Lukavac.

Meštanka Pepeljevca Zorica Živadinović (63) bila je prva žrtva srndaća - povređena je 15. jula u bašti dok je čupala luk, navode ''Novosti'' i dodaju da je bila sa suprugom, pa su zajedno uspeli da se odbrane.

Srndać je napao i povredio dve devojčice starosti šest i deset godina, kao i njihovog oca, koji su bili ubodeni rogovima.

U Lovačkom udruženju Kruševac navode da su preduzeli sve potrebne mere kako bi što pre uhvatili srdnaća.

"Ponašanje gde divljač ulazi u selo, dvorište, nema strah od čoveka, nije uobičajeno za divljač u prirodi. Sva je prilika da je u pitanju srndać čuvan, pa je pušten ili je pobegao. Taj srndać je umiljat, mazi se, ali je krajem jula počela sezona parenja, kada kod muških jedinki prorade hormoni i oni menjaju ponašanje", rekao je za "Večernje novosti" Milomir Civić, upravnik Lovišta "Rasina" u Kruševcu.

Pomahnitala životinja odstrelejan je u sanitarnom lovu, u nedelju uveče posle 20.00 sati, u ataru sela Pepeljevac kod Kruševca. Članovi Lovočuvarske službe odstrelili su srndaća po nalogu veterinarskog inspektora. 

"Životinja će biti predata Veterinarskom institutu u Kraljevu radi daljih ispitivanja", rečeno je "Novostima" iz Lovočuvarskog udruženja Kruševac.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Leopard u zoo-vrta zaražen koronom
Leopard

Kako?

25.07.2021. 18:05

Leopard u zoo-vrta zaražen koronom

Snežni leopard Ramil, iz zoološkog vrta u San Dijegu testiran je na korona virus nakon što je primećeno da kašlje i da mu curi nos.Ramil, dvetogodišnji leopard, testiran je nakon što su čuvari primetili da kašlje i da mu curi nos.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve