Hronika
20.10.2021. 09:10
Ekipa Hronike

"Niko nas neće uplašiti"

Snajperovo zastrašivanje svedoka: Zapaljena dva automobila

Zapaljen automobil, požar
Izvor: Shutterstock

Majka i rođena sestra Novosađanke U. J., koju je sredinom septembra oteo i pretukao Slobodan Milutinović zvani Sloba Snajper, saslušane su u Tužilaštvu u Novom Sadu. Obe su govorile o tome kako se U. J. kobne večeri spasla torture, ali i o svojim sumnjama da im je upravo po naređenju Milutinovića zapaljen automobil uoči saslušanja.

Milutinović je inače i dalje u pritvoru, a odgovaraće pred sudom za krivično delo otmice za koje mu preti kazna do 10 godina zatvora. Pred tužiocem, Milutinović se do sada branio ćutanjem, dok je devojka U. J. u postupku dobila status posebno osetljivog svedoka.

"Bila sam sa momkom u Sremskoj Kamenici kada sam dobila šest poruka od sestre. Prva je glasila: ʼKod Slobodana sam.ʼ U drugoj mi je poslala lokaciju. U trećoj rekla: ʼDrži me zaključanu.ʼ Zatim, ʼtuče meʼ, ʼmuči meʼ i ʼdođite što preʼ. Odmah sam pozvala sestru, ali telefon nije bio dostupan. Pozvala sam njenu drugaricu, ali ni ona se nije javila. Tada sam shvatila da nije šala i da je mojoj sestri potrebna pomoć.

Odmah sam pozvala majku i rekla da zove policiju. Kada sam ja stigla ispred stana, policija je već bila sa našom majkom. Dok sam prilazila stanu, na balkonu sam videla sestru U. J. Po njoj se videlo da nije dobro... Dok je silazila, rekla mi je da ju je tukao. Usna joj je bila otečena“, svedočila je L. J., rođena sestra U. J.

Nakon nje pred tužiocem je saslušana i njihova majka J. J.

"Ćerka me je pozvala na mobilni i ispričala sve što joj je U. J. poslala. Rekla mi je da se ne javlja i da pozovem policiju što sam odmah i uradila. Sa njima sam bila na vezi dok sam se vozila ka stanu. Kada su izveli moju ćerku, videla sam da je dobila batine, ali mi je i jedan od policajaca rekao da je mučena. O svemu šta se dogodilo ispričala mi je kada je došla kući“, ispričala je majka Milutinovićeve žrtve.
 

Dan uoči suočenja pretučenoj devojci U. J. zapaljen je automobil, kao i njenom ocu S. J., i to ispred stana u kom žive. Snimak nadzornih kamera zabeležio je trenutak kada mladić sa kapuljačom preko glave prilazi vozilima, poliva ih benzinom i pali. Pri paljenju je sebi zapalio nogu.

Policija radi na ovom slučaju, ali do sada mladić koji je zapalio automobile nije identifikovan. Porodica devojke U. J. je nakon incidenta saopštila da veruje da je napad naručio upravo Milutinović.

Slobodan Milutinović
Izvor: Srđan Stevanović/StarsportphotoSlobodan Milutinović

"Tačno je da su nam zapaljeni automobili. Policiji smo rekli sve što znamo i na koga sumnjamo. Ovo što nam se dogodilo neće nas zaplašiti“, izjavila je majka J. J.

Njen suprug, otac otete i pretučene devojke, kaže da veruju da je paljenje njihovih automobila bio Milutinovićev način da ih zaplaši.

"Kao porodica staćemo uz U. J. Ništa i niko nas neće uplašiti“, kaže S. J., otac pretučene devojke iz Novog Sada.

Pretučena devojka je još ranije dala izjavu pred tužiocem u Novom Sadu. Kako je ispričala, ona je sa Milutinovićem bila u emotivnoj vezi.

"Bili smo oko godinu dana u emotivnoj vezi. U jednom trenutku rešila sam da je prekinem i to mu saopštila pre četiri meseca. On ima svoju suprugu i decu, a ja sam jednostavno donela odluku da nastavim svoj život dalje. Međutim, od kada smo raskinuli znao je svaki moj korak, gde izlazim, sa kim se viđam i veoma često dolazio na mesta gde sam ja. Ponovo mi se približio kada je moj otac završio u bolnici. Tada me je obaveštavao kako je i kako teče oporavak nakon moždanog udara. Poslao mi je buket cveća kada mi je otac izašao iz bolnice“, svedočila je U. J.

Kako kaže, bila je odlučna da stavi tačku i na komunikaciju sa njim, ali je upravo zato kobnog dana izašla da se vidi sa njim kada ju je pozvao, kako bi mu to i rekla.

"Imala sam potrebu da mu kažem da svako od nas mora da nastavi svoj život. Nisam ni pomislila da će me oteti i tući. Ušla sam u automobil i otišli smo u neki stan. Čim sam ušla, on je zaključao vrata i počeo da se smeje. Taj osmeh mi je već bio dobro poznat. Na moje pitanje zašto se smeje rekao mi je: ʼVidećeš, samo se opusti...ʼ

Počeli smo priču, a on mi je u jednom trenutku uzeo telefon i počeo da lista poruke i pozive. Nakon toga izvadio je karticu i polomio je. Tada mi je rekao: ʼDugo imaš ovaj broj, vreme je da ga promeniš...ʼ“, pričala je Novosađanka, a zatim navela da je Milutinović nastavio da na njenom telefonu lista društvene mreže i pregleda komunikaciju koju je imala sa drugim ljudima.

"Imao je potrebu da me kontroliše. Želeo me samo za sebe i bio je ljubomoran na svakoga ko bi mi se obratio. Iz ljubomore je poludeo jer sam ga nešto slagala. Nije mi ništa rekao, već je samo spustio telefon i počeo da me šamara. Učinilo mi se da gubim dah, da ću se onesvestiti i zato sam mu rekla: ʼMolim te, nemoj me više šamarati.ʼ On je stisnuo pesnicu i udario me u grudi...“, ispričala je U. J.

Ona je tada pokušala da pobegne iz stana, ali ju je Milutinović uhvatio za ruku i odvukao u spavaću sobu.

"Bio je besan. Obratio mi se rečima: ʼNećeš ti nigde, kraj je kad ja kažem.ʼ Bila sam uplašena, sve me je bolelo od udaraca... Usta nisam osećala... On je tada otišao po vodu. Onda mi se ponovo obratio: ʼUzmi, trebaće ti, nije još gotovo...ʼ Nakon što sam popila vodu nastavio je da me udara i davi. Uhvatio me je u takozvanu polugu. Pustio me je tek kada je video da ću se onesvestiti. Niko nije mogao da čuje moje zapomaganje jer zgrada nije bila useljena. Kada smo ušli u stan, on je i navukao zavese“, svedočila je U. J.

U jednom trenutku Milutinović je otišao u kupatilo. Govorio joj je o svom životu, a ona mu je uzvraćala komunikaciju.

"Onda sam ugledala telefon. Uzela ga i pustila sestri poruku sa lokacijom. Rekla sam joj da me drži zatvorenu u nekom stanu. Od tada dok nije došla policija prošlo je možda 15–20 minuta, a meni je bila večnost. Samo mi se motalo po glavi da li je sestra videla poruku, a šta ako je nisam ni poslala, šta ako misli da se šalim... Međutim, ubrzo sam začula policijske sirene. Istrčala sam na terasu da bi me videli. On je prišao, zagrlio me i počeo da mi namešta kosu i šapuće ʼReci im da smo se samo posvađali...ʼ Policija ga je odvela, a ja sam otrčala do majke i sestre“, ispričala je U. J.

Milutinović je inače tražio da prisustvuje njenom izlaganju.

"Videla sam ga iz sobe u kojoj sam bila. On mene nije mogao. Skupila sam snage da o nasilju govorim i javno. Da pošaljem poruku ženama koje su bile žrtve da ne smeju da ćute. Svaki nasilnik je u osnovi egomanijak i slabić. Zahvalna sam porodici koja je stala uz mene“, rekla je posle saslušanja U. J.

 

BRANIO SE ĆUTANJEM

Slobodan Milutinović Snajper u tužilaštvu se branio ćutanjem, a pritvor mu je određen po tri osnova, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, izjavio je advokat Miloš Bugarski.

 

PETNAEST KRIVIČNIH PRIJAVA I DVE PRESUDE

Slobodan Milutinović, nekadašnje obezbeđenje Bate Kankana, vođa navijača Vojvodine i čelnik Fudbalskog kluba Kabel, do sada ima oko 15 krivičnih prijava i bar dve osuđujuće sudske presude. Samo dve nedelje pre hapšenja zbog otmice devojke U. J. Milutinović je bio privođen u policijskoj istrazi ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47). Tada mu je prilikom pretresa u stanu pronađeno oružje za koje nema dozvolu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jednaki zbog EU i straha od kazni
Diskriminacija, rodna ravnopravnost, žene

Rodna ravnopravnost

02.06.2021. 11:12

Jednaki zbog EU i straha od kazni

Zakonske regulative o, grubo rečeno, međuljudskim odnosima koji su temelji modernih društava u svetu, u Srbiji se donose pod svojevrsnom prinudom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve