Hronika
13.07.2021. 11:17
Tanjug

Prijava je odbačena

Tužilaštvo: Ne postoje osnovi sumnje da je Lečić učinio krivično delo silovanje

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld protiv njenog kolege Branislava Lečića, povodom njenih tvrdnji da ju je silovao 2012. godine, potvrđeno je Tanjugu.

Prijava je odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo silovanje, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, rekla je Tanjugu portparolka tužialštva Ivana Rakočević.

Ona je podsetila da su u toku predistražnog postupka obavljeni razgovori sa Štajnfeld i prijavljenim Lečićem, da je pribavljena kopija dokumentarnog filma "Zaceli me", čiji je autor Štajnfeldova, zatim CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju glumice.

"Takođe su obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu", nalgasila je Rakočević.

Ona je ukazala da je nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji nijedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave.

Ova odluka još nije pravosnažna, jer Štajnfeld ima pravo da podnese prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu, napomenula je Rakočević.

Punomoćnik Štajnfeldove, advokat Božo Prelević, rekao je Tanjugu da će sigurno uložiti prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Ovaj slučaj pokrenut je zimus, kada je glumica javno optužila Lečića za silovanje i tužilaštvu dostavila krivičnu prijavu uz dokaze.

Nakon višemesečnih provera, saslušanja u policiji i poligrafa na kojem je Lečić ispitan, tužilaštvo je zaključilo da silovanja nije bilo.

Početkom aprila nekadašnja glumica Merima Isaković je u intervjuu "Nedeljniku" takođe optužila Lečića da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine, a njen iskaz je tužilaštvo koristilo kao svedočenje.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dokazi za devet krivičnih dela
Miroslav Aleksić

Miroslav Mika Aleksić

12.07.2021. 09:54

Dokazi za devet krivičnih dela

Miroslav Mika Aleksić (69), vlasnik studija glume "Stvar srca“, optužnicom koju je pre nekoliko dana potvrdilo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu tereti se za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji – ukupno devet krivičnih dela na štetu sedam oštećenih devojaka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve