Hronika
28.02.2022. 17:22

Sremska Rača

U napuštenom kamionu 15 miliona komada cigareta

cigarete
Izvor: Shutterstock

Carinici su u saradnji sa MUP - Policijskom upravom Sremska Mitovica sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 15 milona komada cigareta ostavljenih na teritoriji Srbije u neposrednoj blizini graničnog prelaza Sremska Rača.

Tovar od 15 miliona cigareta zapakovan u 1.469 kartona od po 50 boksova otkriven je u napuštenom kamionu čije su tablice, kako je policija utvrdila, ukradene sa drugog vozila.

Istraga je potvrdila da se vozač pre mesec dana prijavio na ovom graničnom prelazu radi istupa carinske robe - cigareta sa teritorije Srbije i njene otpreme i prodaje u Bosni i Hercegovini.

Međutim, nakon izlazne prijave carini, ovaj kamion je, zajedno sa cigaretama, parkiran na parkingu u neposrednoj blizini prelaza, gde je pune 4 nedelje stajao neobezbeđen, bez carinskog dokumenta i carinske plombe.

Posebnu pažnju izazvala je činjenica da je kupcu, pravnom licu iz Bosne i Hercegovine oduzet jedinstveni identifikacioni broj i to još 2018. godine, što znači da je reč o takozvanoj ''''fantom firmi''''.

Uprava carina i Ministarstvo unutrašnjih poslova su zajedničkom akcijom preduzeli sve mere u cilju sprečavanja neovlašćenog raspolaganja ovom akciznom robom tako što je Uprava carina stavila cigarete pod carinski nadzor, a MUP privremeno oduzeo kamion.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pokušali da prokrijumčare divlje ptice
Laste, ptice

Italijanski vozači

24.11.2021. 20:05

Pokušali da prokrijumčare divlje ptice

Italijanski vozači sprečeni su u pokušaju da prokrijumčare desetine divljih ptica, uključujući zaštićene vrste, iz Hrvatske u Italiju, tokom nedavnih provera koje je sprovela slovenačka finansijska uprava.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve