Hronika
08.10.2021. 16:44
Tanjug

Zloupotreba brenda

Uhapšen lažni proizvođač Bambijevog plazma keksa

Policija
Izvor: Shutterstock

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je muškarac D. Č. zbog sumnje da je zloupotrebio poslovni brend mlevene plazme "Bambi" tako što je mešao mleveni keks i plazmu i posle ga kupcima prodavao u identičnom pakovanju proizvođača od po 300 grama.

On će sutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo - neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

D.Č se tereti da je od početka maja do hapšenja, 7. oktobra, u nameri da obmane kupce upotrebio tuđi žig zaštitni znak tako što je kao fizičko lice na opštini Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme "Bambi".

Na taj način je naneo štetu nosiocu autorskog prava „Konern Bambi“ a.d. Požarevac, smatra tužilaštvo.

U zavisnosti od njegove odbrane koju sutra bude izneo pred tužiocem, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja krivičnog dela, tužilaštvo će odlučiti da li će sudu biti podnet predlog za određivanje pritvora.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati predstvanika oštećenog i druge svedoke, prikupiti sva obaveštenja i dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka, poručuju iz tužilaštva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hapšenje "prljavih" policajaca
Hapšenje, policija

Ekipa za iznudu

04.10.2021. 06:00

Hapšenje "prljavih" policajaca

Inspektor Božidar Stolić, pripadnik BIA-e, Mlađan Klikovac i Slađan Konstantinović, brat nestalog „zemunca“, uhapšeni su zbog iznude požarevačkog ugostitelja kome su na kraju saopštili da je „sve sada njihovo“.
Hapšenje u vili

Akcija u Portugalu

Policija Portugal
19.04.2021. 11:24

Hapšenje u vili

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve