VUČIĆ O PISMU NIKI HEJLI: Amerika želi da skloni poslednje tragove Rezolucije 1244 sa Kosova i Metohije

VUČIĆ O PISMU NIKI HEJLI: Amerika želi da skloni poslednje tragove Rezolucije 1244 sa Kosova i Metohije

foto Marko Djokovic


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom pisma američke ambasadorke pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli o povlačenju UNMIK-a sa Kosova i Metohije da je očigledno da Amerikanci žele da sklone sa te teritorije sve što predstavlja UN, jer je za njih Kosovo nezavisna država.

“Hoće da sklone i poslednje tragove Rezolucije 1244 i medjunarodnog pravnog poretka i da se pokaže da je njihova odluka bila jedina moguća, pravno valjana, i ništa više”, rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa predsednikom Austrije Aleksenderom van der Belenom.

NA DAN OSTAVKE NIKI HEJLI TRAŽILA POVLAČENJE UNMIKA SA KOSMETA: Poslala pismo generalnom sekretaru UN

MARKO ĐURIĆ O PISMU NIKI HEJLI O POVLAČENJU UNMIKA SA KOSOVA I METOHIJE: To bi bila kapitulacija UN, Srbija će se suprostaviti ovakvoj politici

On je dodao da samo moli da kada donose takve odluke, koje su možda u skladu sa američkim interesima, razmišljaju o interesima stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu.

pismo niki hejli, unik, Foto Kancelarija za KiM

“Odlazak UNMIK-a, kao i formiranje kosovske Vojske dovelo bi Srbiju u užasno tešku poziciju u kojoj mi više nemamo ni izbora, ni pravo da bilo šta biramo i pravo da bilo šta drugo učinimo, sem da štitimo svoju zemlju i svoj narod”, kazao je Vučić.

Vučić je dodao da se nada da niko neće da “ruši medjunarodno pravni poredak da bi pokazao da može da uradi sve što hoće u svetu”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar