Scena
19.02.2023. 07:35
R. E.

Borba sa bolešću

"Ništa ne može da me zaustavi": Govor Brusa Vilisa koji morate da čujete (VIDEO)

Brus Vilis
Izvor: Shutterstock

Porodica Brusa Vilisa je objavila u četvrtak da je čuvenom glumcu dijagnostikovana frontotemporalna demencija, manje od godinu dana nakon što se povukao iz glume, zbog borbe sa moždanim poremećajem, afazijom.

Afazija je dovela do pogoršanja sposobnosti govora ili razumevanja govora, zbog čega je morao da prestane da radi, a sada je dobio precizniju dijagnozu.

"Frontotemporalna demencija je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli i može da pogodi bilo koga. Za osobe ispod 60 godina starosti, FTD je verovatno mnogo rasprostranjenija nego što je poznato. Trenutno ne postoji terapija za ovu bolest, ali se nadamo da će se to promeniti u godinama pred nama. Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da će sva medijska pažnja biti usmerena na prikupljanje što više znanja o ovoj bolesti, kao i na podizanje svesti javnosti i nova istraživanja", navodi se u saopštenju glumčeve porodice.

Nakon što je javnost za ovo saznala saznala, ponovo je postao viralan snimak u kojem Brus kaže da ga "ništa ne može zaustaviti".

Tokom emisije iz 2018. godine, koju je kanal Comedy Central posvetio njemu, okupile su se mnoge poznate ličnosti, uključujući Sibil Šepard, koja mu je bila partnerka u, kod nas, veoma popularnoj seriji "Slučajni partneri" (Moonlighting).

"Sibil Šepard, ti si mi najstariji prijatelj, a za seriju 'Slučajni partneri' su me izabrali jer su producenti tražili nekoga ko nije spavao sa tobom", nasmejao je glumac publiku te večeri.

Obraćajući se Denisu Rodmanu, Brus je rekao: "Znam da si se susreo sa Kim Džong Unom i misliš da si spasio svet, ali koga briga za to? Ja sam spasio svet 18 puta, ništa ne može da me zaustavi!

Napadali su me teroristi, asteroidi, filmski kritičari, muzički kritičari, advokati za razvod braka, ćelavost…

I ništa od toga me nije zaustavilo, jer ja sam Brus j*beni Vilis!“

*

Šta je demencija u poređenju sa Brusom Vilisom, akcionim herojem? Pobediće je, kao i sve druge "neprijatelje" koje je naveo, zar ne?

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Demencija sada može da se predvidi, kažu stučnjaci
starost, demencija

Kina

29.09.2022. 04:30

Demencija sada može da se predvidi, kažu stučnjaci

Kineski stručnjaci razvili su novi model predviđanja rizika od demencije koji u roku od pet, deset i više godina, može predvideti ovu bolest, prenosi Sinhua.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve