Scena
22.09.2021. 23:05
R.E

Koncerti

Dobra vest za ljubitelje saksofona i violončela

Violončelo
Izvor: Shutterstock

Međunarodni festival klasične muzike "Čelo fest“ nakon osam godina pauze, biče održan u Beogradu na različitim lokacijama, od 25. do 28. septembra, u organizaciji CEBEF-a.

Kao manifestacija koja je tokom decenije postojanja ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj pozornici ovog dela Evrope, "Čelo fest" ponovo otvara vrata muzičkih dvorana i učionica za sve ljubitelje ovog instrumenta i klasičnu muziku generalno, kao i za najbolje učenike i studente violončela.

Ovogodišnji Čelo fest sa podnaslovom "Buđenje“, posvećen je uspomeni na muzikologa Vesnu Kabiljo (1957 - 2013), koja je svojom energijom i entuzijazmom učinila da ovaj festival postane jedan od vodećih u ovom delu Evrope.

Ulaznice za gala koncert u prodaji su na blagajni Kolarca, a zbog trenutno važećih epidemioloških mera, broj mesta je ograničen.

saksofon, muzika
Izvor: Shutterstock

A kada se završi "Čelo fest" počinje Međunarodni festival saksofona “Belgrade SAXperience“ koji će  u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu trajati do 1. oktobra.

Koncerti u okviru programa manifestacije se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, zbog čega je broj mesta za publiku ograničen i rezervacije su neophodne.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Massimo Savić: Prvi put sam na Tašmajdanu i super je!
Massimo Savić

Koncert

19.09.2021. 01:41

Massimo Savić: Prvi put sam na Tašmajdanu i super je!

Da, stvarno je bilo super u subotu uveče na Tašu. Imali smo priliku da se uverimo u to da za dobar koncert nije važno koliko publike je došlo, već da su to oni koji će sa bendom na bini razmeniti energiju koja je neponovljiva.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
10°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve