Scena
17.02.2023. 22:05
R. E.

"Trenutak sna"

Dokumentarni film o Yu grupi - 2. marta na FEST-u

1
Izvor: Shutterstock

Dokumentarni film "Yu grupa - Trenutak sna" reditelja Darka Lungulova biće premijerno prikazan 2. marta u 19.30 časova u Mts dvorani u okviru FEST-a, najavili su organizatori.

Film "Yu Grupa - Trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o porodici Jelić, i prati trojicu braće Jelić - Žiku, Dragog i Radeta od četrdesetih godina prošlog veka.

"Radujem se što će članovi porodice Jelić doći na premijeru iz raznih krajeva sveta. Ovo će biti dobra prilika za sve nas da se sastanemo, ali i ujedinimo sa trojicom braće, njihovom decom i unucima", poručio je Lungulov.

Učestvuju i gitarista Yu grupe Petar Jelić, koji je uradio muziku film, nekadašnji bubnjari benda Raša Đelmaš (1950-2021) i Dragoljub Đuričić (1953-2021), kao i Saša Radojević, Peca Popović, Siniša Škarica i drugi.

Kako je navedeno, "epsko, ali istovremeno i duboko intimno ostvarenje, kreativno koristi arhivski materijal i do sada neobjavljivane Super 8 filmove da bi ispričao priču o trajanju, ljubavi i borbi".

"Ovaj film je dobra prilika da se približimo idealu koji ovaj bend i njegova priča predstavlja. Nadam se emotivnom susretu sa publikom", naveo je Lungulov.

Pred premijeru filma, snimanog sedam godina, a montiranog duže od dve, Lungulov je rekao da će spojiti dve prepoznatljive i jako drage institucije - FEST i Yu Grupu".

"Odrastao sam uz ovaj festival, a posle se uz njega i obrazovao kao autor. Svoj prvi dokumentarac sam prikazao 2005, a festival sam zatvorio 2009. sa filmom 'Tamo i ovde'", podsetio je reditelj.

Ostvarenje "Yu grupa - Trenutak sna" je podržao Filmski centar Srbije, a koproducent je Mirko Miljuš.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Više od 50 godina čistog rokenrola
1

YU grupa

19.07.2022. 13:05

Više od 50 godina čistog rokenrola

Najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije - YU grupa, proslaviće 50 godina rada koncertom na beogradskom Tašmajdanu 10. septembra, saopšteno je danas.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
22.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve