U fokusu
11.09.2022. 23:35
Promo

Pola veka na sceni

Kako je bilo na koncertu YU grupe na "Tašu" (FOTO, VIDEO)

1
Izvor: Željka Dimić

YU grupa je, u subotu, na punom Tašmajdanu obeležila jubilej vredan poštovanja, više od 50 godina čistog rokenrola. Koncert koji je trajao skoro tri sata, podržale su mnogobrojne kolege iz celog regiona, drugari, deca muzičara koji su bili deo YU grupe.

Dočekani ovacijama, publici su od samog starta pružili svirku koja je počela starijim pesmama, da bi kasnije horski svi pevali mnogobrojne hitove. Saša Lokner je većinu koncerta delio sa bendom, a smenjivali su Dejan Cukić, Čutura, Jimmi, Zele, Tihomir Pop Asanaović, Bajaga, Dado Topić, Đule, Bora Čorba, Aleksandra Đelmaš, David Micić, Vlatko Stefanovski, Aleksa Jelić, Bruno Langer.

Đule Van Gogh je izjavio "da je YU grupa razlog što su mnogi uzeli trzalice u ruke, i da bez njih mnogi ne bi bili danas tu gde jesu“. Bora Đorđević im je sedamdesetih ponudio pesmu "Rokenrol za kućni savet", ali su rekli da nije za njih.- ’’Videćemo da li će večeras biti za njih’’ - rekao je pre nego što su je zajedno izveli.

Bruno Langer je izjavio da su oni njegova rokenrol braća već 50 godina i da mu je čast biti na bini sa takvim veličinama i dodao "Da li ste ikada na bini videli dvojicu basista koji zajedno imaju 150 godina“ Čutura je mnoge pesme napisao za YU grupu i pred zajedničko izvođenje pesme "Mornar "imao je vrlo emotivan govor: "Ako volite YU grupu ne možete biti loš čovek, zato je večeras ovde divan svet. Počastvovan sam što sam jedan od Vas večeras!“

Publika je dva puta bend vraćala na bis gde su se na poslednjoj pesmi svi izvođaći pridružili YU grupi i otpevali zajedno pesmu "Odlazim“.

Uoči koncerta, direktor Jugoton CR Želimir Babogredac uručio je braći Jelić diskografsko priznanje "Multi Platinum Award“, a na koncertu su snimljeni poslednji kadrovi za dokumentarni film koji režira Darko Lungulov.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Branko Rosić: Panker sa maskom novinara
Branko Rosić

Intervju

10.07.2022. 14:40

Branko Rosić: Panker sa maskom novinara

Pod naslovom "Dolazak matadora“, a pod plaštom romana kao žanra, Branko Rosić, pisac, novinar, bivši muzičar, u novoj knjizi u izdanju "Lagune“ dao je presek društva u kome živimo, značajne istorijske činjenice kojih smo savremenici. Junaci govore ono što možemo čuti u kafanama i na slavama, ali i na koktelima, ono o čemu čitamo u novinama i gledamo u "Dnevniku“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve