Scena
10.11.2023. 08:05

Radio Beograd

Audicija za klince i klinceze! Dečija dramska grupa otvara svoja vrata talentima

deca gluma glumci film
Izvor: Shutterstock

Dečja dramska grupa Radio Beograda je osnovana davne 1949. godine i, osim što ima dugu tradiciju, uvek je na dobrom glasu, a trenutno je u toku i audicija za prijem novih članova!

Iz toga je posebno čast biti njen deo, ali i rukovoditi njenim programom. Danas taj zahtevni zadatak sa zadovoljstvom i marljivo nosi redovni profesor Petar Stanojlović, inače reditelj RTS.

Stanojlović je bio gost emisije Jedan dobar dan, a sa njim su u studiju bili i Andrej Vujošević, Marko Jakšić, Ana Blagojević, Tara Ljušković i Danica Bošković. 

"Osetljiva je procedura raditi sa malim i mladim ljudima, naročito raditi na kreativnosti. A kreativnost jeste osobenost ljudi koji imaju sve potencijale da budu dobri. Zato kada nešto kreirate, ako je to nekakva lepota, ako je to nekakva estetika, onda možemo da se rukovodimo onim da će lepota spasiti svet, a kreativnost neka ga bar malo usavrši. Ja i živim tu neku kreativnu šizofreniju, radim više stvari. Jedno od njih jeste ova akademska, ali ovde ne, ja ovde nisam profesor, ja sam samo ovde najstariji član", rekao je Stanojlović i dodao da je bio član nove dramske grupe još krajem osamdesetih, početkom devedesetih godina.

dramska sekcija rb
Izvor: radio beograd

Grupa sledeće godine obeležava 75 godina rada. Iz nje je izašao veliki broj profesionalaca iz dramske sfere, ali ima u i advokata, voditelja, pravnika, lekara…

Matična kuća Dečje dramske grupe jeste RTS, odnosno u ovom slučaju konkretnije Radio Beograd i Radio Beograd 2.
"Mi zaista brižljivo biramo gde će oni da se pronađu i trudimo se da to ne bude u komercijalnom prostoru, da pre svega bude vezano za naš milje, dakle milje pre svega RTS i njihova, da kažem ako im je kuća RTS, njihova dnevna soba je Radio Beograd. Sve što čujete od glasova dečjih na Radio Beogradu, u svim emisijama Radio Beograda, mahom su oni ili gotovo su izvesno oni. I to je prva, ta veza sa medijem je veza sa mikrofonom", izjavio je Petar Stanojlović.

U toku je audicija, odnosno konkurs za nove članove grupe koji traje do 15. novembra. Potrebno je poslati video u trajanju do pet minuta, koji sadrži kreativno predstavljanje,monolog, recitaciju i imitaciju na mejl adresu [email protected].

"Dramska grupa je za tebe ako želiš da budeš istoričar, jer ona ima baš dugu istoriju. Ili hemičar, jer kreativnost je proces", rekao je Andrej Vujošević, član dramske grupe.

"Ružica Sokić, Ljiljana Blagojević, Dušan Golubovski, Dušica Žegarac, Nebojša Dugalić, Sonja Savić, Nenad Nedanović, Boris Milivojević, nekada su se predstavili na audiciji za našu dramsku grupu. Jednoga dana neko će ovim imenima pridodati i naša”, kaže Danica Bošković, takođe članica Grupe u pozivu najmlađima da im se pridruže.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve