Scena
23.09.2021. 08:05
R.E.

Milanko Gašević - Gaša

Ekskluzivno: Prvi čuvar Jovanke Broz

Jovanka Broz
Izvor: RTS/Promo

Dok gledamo seriju o Jovanki Broz na RTS-u, imamo takođe priliku i da čujemo čoveka koji je bio dugo njenoj blizini, nakon što je bila odvojena od Tita. "Kazivanje njenog čuvara je autentično istinito, a ja znam da mi nije rekao sve", kaže novinarka Mira Adanja Polak povodom njene emisije u kojoj je razgovrala sam Milankom Gaševićem - Gašom.

Gaša je bio policajac kada je dobio posao da čuva Jovanku Broz, odmah od prvog dana kada su je odvojili od Tita i  kada se doselila iz Belog dvora u Bulevar mira broj 75. Tu je ostao čitavih 15 godina.

Prvo su ga postavili da stoji ispred kapije, pa je nakon nekog vremena dobio kućicu u dvorištu ove vile, a na kraju svog službovanja u Beogradu premešten je u samu vilu gde je Jovanka Broz smeštena.

Među njima se vremenom razvilo prijateljstvo, koje je trajalo sve do premeštaja Milanka Gaševića na novi posao u konzulat u Minhenu.

Gaša
Izvor: RTS/Promo

On je Miri Adanji Polak prvi put govori o prijateljstvu sa Jovankom i izgrađenom poverenju koje nikada nije prekršio. 

Jovanka Broz je mogla slobodno da se kreće, ali nije mogla da bude bez pratnje i obezbeđenja koje je bilo tu radi njene lične bezbednosti.

"Kao pravi čovek bezbednosti, nije do sada podelio svoja sećanja na to prijateljstvo. Ja ga se sećam kao čoveka koji me je puštao do Jovanke Broz na intervjue koje sam radila. Posle toliko godina, a prošlo je 35 godina, potražila sam ga u njegovom domu da zabeležim njegova sećanja", kaže Mira Adanja Polak, povodom emisije "Eskluzivno", koja će biti emitovana u nedelju 26. septembra na kanalu RTS 2. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Titov unuk na poternici
Tito

Edvardo Broz

13.09.2021. 16:05

Titov unuk na poternici

Za unukom nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, Edvardom Brozom (70) raspisana je poternica MUP-a Srbije radi izvršenja kazne od osam meseci zatvora, na koju je u maju ove godine pravosnažno osuđen u odsustvu, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u avgustu 1992. godine u Zemunu, u kojoj je poginuo njegov saputnik G.P.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve