Scena
06.12.2022. 23:05
Beta

Bliži se slavlje

Evo ko će svirati u Novom Sadu za novogodišnji doček

nova godina
Izvor: Shutterstock

Britanski trio Kosheen, zatim Stereo MC’s, DJ Biesmans, Perpetuum Jazzile, Repetitor, Obojeni program i Monohrom, neki su od umetnika i sastava koji će nastupati u Novom Sadu 31. decembra na tradicionalnoj, šestoj po redu manifestaciji "Doček", najavila je Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Dodaje se da će proslavu 13. januara, između ostalih, obeležiti džez pijanista Tigran Hamasyan, a da će nastupiti i holandska muzička diva iranskog porekla Sevdaliza, Konstrakta, indi rok zvezde Shortparis, violinista Lajko Feliks, virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, afrička r’n’b pevačica Nneka, Yu grupa, sastav Divanhana i Sana Garić.

Direktor Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" Nemanja Milenković najavio je i tri novomedijske izložbe posvbećene Milevi Marić Ajnštajn, Milutinu Milankoviću i Nikoli Tesli.

Vizuelno delo umetnika Dušana Jovovića u Muzeju Grada Novog Sada i Studiju M posvećeno je Milevi Marić Ajnštajn i Milutinu Milankoviću, dok će Teslina svetlosna galerija oživeti Podgrađe kroz rad samostalnih umetnika iz zemlje i inostranstva.

"U dva dana - dve umetnosti. Spajajući vizuelnu i izvođačku umetnost domaći i umetnici iz celog sveta prirediće nam nezaboravne doživljaje 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave i 13. januara širom grada, na brojnim lokacijama”, dodao je Milenković.

Podsetio je da je ovo šesti po redu "Doček", te da je godinu Evropske prestonice kulture obeležilo više od 4.000 događaja i 6.000 umetnika iz više od 35 svetskih i evropskih zemalja.

Program 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave je slobodan, dok će ulaznice po promotivnoj ceni za programe 13. januara biti dostupne od 9. decembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

BUNT 10.0 - "I dalje sa vama"!
Koncert, klasična muzika

Jubilej

05.12.2022. 23:10

BUNT 10.0 - "I dalje sa vama"!

Deseto, jubilarno izdanje festivala Beogradske Umetničke Nove Teritorije - BUNT, biće održano od 15. do 28. decembra, a ove godine će festival pod sloganom "I dalje sa vama!" predstaviti širok raspon repertoarskih i izvođačkih izazova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve