Scena
23.09.2022. 10:46
R. E.

Koncert na Sajmu

"Evo rokenrola, još malo pa nestalo": Partibrejkersi proslavili 40. rođendan (VIDEO)

Cane, Partibrejkers
Izvor: Ekspres

Legendarni Partibrejkersi su u četvrtak, koncertom na Beogradskom sajmu, proslavili 40 godina karijere.

"Hladno je? Napravimo jedno grejno telo svi zajedno", našalio se na početku svirke Zoran Kostić Cane.

Međutim, fanovima hladnoća očigledno nije smetala jer su dva sata pevali i igrali uz dobro poznate numere i dva puta vraćali Partibrejkerse na bis.

Cane je bio "u elementu" i često se obraćao publici.

"Braćo i sestre, kako smo? Korona, gas, rat... Čuvajte se, to je najvažnije. Sve će proći, pa i mi", poručio je frontmen benda i dodao: "Evo rokenrola, još malo pa nestalo".

Tokom karijere duge četiri decenije, Partibrejkersi su snimili osam studijskih albuma, a tekstovi njihovih pesama, koji su uvek oštri i kritički prema društvu, aktuelni su i danas.

Zoran Kostić Cane je 1982, zajedno sa Goranom Bulatovićem Manzom, oformio jedan od najboljih bendova na ovim prostorima, a prvu ploču, koja se jednostavno zvala Partibrejkers, producirao je Koja iz Discipline kičme.

Na ovom albumu se nalaze neki od najvećih njihovih hitova, kao što su "Prsten" i "Mesečeva kći".

Koncerti Partibrejkersa su uvek energični, a zašto je tako, Cane je objasnio u intervjuu za "Ekspres", pred svirku na "Tašu", 2021. godine:

"Kada čuješ gitaru, odmah počinje rasplamsavanje energije. Muzika je najveća stvar koju je Bog dao čoveku. Muzika je protiv gašenja ljudskog bića, ona ga uključuje na život, na dobar vajb."
 
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nele Karajlić: Razišli smo se i pre rata
nele karajlić

Intervju

02.01.2022. 07:05

Nele Karajlić: Razišli smo se i pre rata

"Čovek ne odlučuje gde će se roditi, ni kada će se roditi“, kaže jedan od junaka romana "Solunska 28“, Dr Neleta Karajlića. Izvanredna naracija nas je gotovo uverila da je sticaj okolnosti odredio da Sarajevo dobije Nenada Jankovića, a sa njime i duh novog primitivizma, "Nadrealiste“, bend "Zabranjeno pušenje“…
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
03.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve