Scena
03.02.2023. 08:09
Beta

Dodela Gremi nagrada

TikTok je novi MTV?

1
Izvor: Beta / AP / Kiichiro Sato

U nedelju će biti žestoka konkurencija za titulu novog otkrića godine na dodeli muzičkih nagrada Gremi (Grammy), a ko god da pobedi, njegov uspon će verovatno biti povezan sa TikTok-om, aplikacijom koja je postala neophodna za pronalaženje novih muzičkih talenata.

Platforma je veoma popularna među tinejdžerima. Na tim kratkim video snimcima korisnici često stave neku muziku po svom izboru, tako da TikTok sada omogućava mnogim umetnicima da se probiju.

To su primetili organizatori dodele nagrade Gremi, koja se smatra muzičkim ekvivalentom Oskarima. Postoji nagrada za najbolje mlade izvođače, a sada su na sceni i korisnici interneta.

To nije ni tako nov fenomen, jer je Džastin Biber otkriven na YouTube. Međutim, upotreba TikTok-a je poslednjih godina "eksplodirala", do te mere da je postao "sastavni deo strategije gotovo svakog umetnika".

Poslednja dva dobitnika nagrade Gremi za najbolje mlade izvođače bili su pevačica Olivija Rodrigo i reperka Megan Ti Stalion, koje su imale veliki uspeh na TikTok-u.

Među nominovanima u toj kategoriji ove godine se nalaze Lato, Muni Long i Omar Apolo, tri američka izvođača koje je aplikacija TikTok sama označila kao najbolje mlade umetnike na svojoj platformi.

Neki analitičari smatraju da je TikTok postao neka nova vrsta MTV-a.

Međutim, neki umetnici se žale na uticaj društvenih mreža na njihovo mentalno zdravlje. Neki se opet plaše da provode više vremena na društvenim mrežama, a manje vremena na stvaralaštvo.

Pojedini umetnici su se žalili da se suočavaju sa određenim kompozitorima i izvođačima koji prilagođavaju svoju muziku na osnovu algoritma i video zapisa od nekoliko sekundi.

Ipak, analitičari smatraju da će dobra muzika uvek naći način da se probije.

U Los Anđelesu u nedelju uveče će biti održana dodela američkih muzičkih nagrada Gremi koje dodeljuje Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad TikTok saveti odu predaleko... Halapenjo leči čmičak?!
bol u oku, upala oka, oko, čmičak

Ne verujte baš u sve...

08.10.2022. 03:10

Kad TikTok saveti odu predaleko... Halapenjo leči čmičak?!

Sada zvanično možemo da kažemo da su TikTok saveti o kućnom lečenju otišli predaleko. Iako na ovoj društvenoj mreži može da se prikupi dosta korisnih saveta za negu kože ili kose, najnoviji trend koji cirkuliše internetom ovih dana je zaista zabrinjavajuć. Pojedini TikTok korisnici koriste halapenjo papriku kao lek protiv čmička!
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve