Scena
24.03.2021. 19:20
R. E. / brightside.me, Foto: Shutterstock

I zvezde mogu da dobiju otkaz

shutterstock_101217715.jpg

Snimanje filma je komplikovan proces u kojem sve mora da funkcioniše besprekorno. Ponekad je moguće izbeći probleme pažljivim planiranjem, ali kada proces rada ometaju glumci, producentima je nekad najlakše da jednostavno otpuste onog ko pravi problem, čak i ako je u pitanju mega zvezda.

Povezane vesti - INTERVJU ADAM DEVENPORT: Filmska umetnost nije samo zabavni film

Nekad se ispostavi tek tokom snimanja da je glumac pogrešan izbor za određenu ulogu i producenti odluče da ga zamene. Sajt Bright Side izdvaja nekoliko čuvenih glumaca i njihove zamene koje su postale otelotvorenje likova koje danas znamo i volimo.

shutterstock_13933141 Robert Dauni Džunior

U filmu „Gravitacija“ jedna od glavnih uloga je dodeljena Robertu Dauni Džunioru koji je poznat po tome da voli da improvizuje. Već posle nekoliko dana snimanja postalo je jasno da Dauni Džunior nije bio dobar izbor. Kako je rekao reditelj filma Alfonso Kuaron: „Robert je neverovatno talentovan ali tehnički aspekti filma su bili velika prepreka za njegov stil glume.“

Natali Portman Natali Portman

Natali Portman je angažovana da glumi u filmu „Romeo i Julija“ uz Leonarda Di Kaprija. Međutim, kada je snimanje počelo, bilo je očigledno da tada 14-ogodišnja Natali naspram Di Kaprija izgleda kao dete.

Kler Dejns Kler Dejns

Ubrzo ju je zamenila koleginica Kler Dejns, kojoj je film „Romeo i Julija“ postao jedan od najvažnijih u karijeri.

Megan Foks Megan Foks

Tokom snimanja jednog od nastavaka „Transformersa“ Megan Foks i režiser filma Majkl Bej imali su ozbiljan sukob. Bej je tražio od glumice da se ugoji za ulogu, zbog čega ga je ona uporedila sa Hitlerom i nazvala „najgorom osobom sa kojom je ikad sarađivala“. Megan je dobila otkaz, a uloga je dodeljena Rouzi Hantington-Vajtli.

Nikol Kidman Nikol Kidman

Nikol Kidman nije bila otpuštena ali je morala da odustane od snimanja filma „Soba panike“. Provela već 18 dana na setu pre nego što je povredila koleno, zbog čega je morala da odmara nekoliko meseci.

Džodi Foster Džodi Foster

Džodi Foster je uskočila kao zamena nakon samo nedelju dana pripreme. U tom periodu je bila trudna što je prikrivala širom garderobom, a scene u kojima to nije bilo moguće je snimila posle porođaja.

Samanta Morton Samanta Morton

U Spajk Džonzijevom filmu „Ona“, Hoakin Feniks igra usamljenog muškarca koji se zaljubljuje u virtualnu asistentkinju. Džonzi nije bio zadovoljan glasom glavne glumice Samante Morton, a to je shvatio tek u postprodukciji. Smatrao je da njen glas ne odgovara profilu žene u koju bi se zaljubio glavni lik.

Skarlet Johanson Skarlet Johanson

Ulogu je dobila Skarlet Johanson.

Ričard Gir Ričard Gir

Drama „Gospodari Fletbuša“ iz 1974. godine bi bila prvi film tada 25-ogodišnjeg Ričarda Gira da nije bilo njegovog problematičnog ponašanja na setu. Nekoliko dana nakon što je snimanje počelo, mladi Ričard je uspeo da se posvađa sa polovinom ekipe i da se pobije sa većinom glumaca. Kap koja je prelila čašu je bila tuča sa Silvesterom Staloneom koju je Gir izazvao tako što je namerno ispustio masno parče piletine na Staloneove pantalone.

Peri King Peri King

Nakon tog incidenta Gir je otpušten a ulogu je dobio Peri King.

Žan Klod Van Dam Žan Klod Van Dam

Žan Klod Van Dam je trebao da glumi lik predatora u istoimenom filmu, u kojem je i Arnold Švarceneger imao ulogu. Međutim, nakon samo dva dana snimanja napustio je projekat jer mu se nije svidelo to što će provoditi mnogo vremena u teškom kostimu, igrajući lika koji ne izgovara ni jednu rečenicu u filmu i kojem je lice sakriveno iza maske.

Povezane vesti - Don je don

Producenti su bili srećni zbog njegove odluke jer su zaključili da bi predator izgledao sitno u poređenju sa Švarcenegerovim likom zbog čega ne bi delovao zastrašujuće. Van Dama je na kraju zamenio Kevin Piter Hol.

Erik Stolc Erik Stolc

Punih 5 nedelja je Erik Stolc glumio Martija Mek Flaja u filmu „Povratak u budućnost“, kada je Robert Zemekis zaključio da mu nedostaje „ono nešto“.

Majkl Džej Foks Majkl Džej Foks

Umesto Stolca, angažovan je Majkl Džej Foks i snimanje je moralo da krene ispočetka.

Denis Hoper Denis Hoper

Glmačka legenda Denis Hoper trebao je da igra Kristofa, osobu koja povlači sve konce u filmu „Trumanov šou“. Nažalost, posle nekoliko dana snimanja postalo je očigledno da stvari ne funkcionišu kako treba. Hoper se ponašao arogantno i često je zaboravljao dijaloge.

Ed Haris Ed Haris

Otpušten je, a zamenio ga je Ed Haris koji je bio savršen za tu ulogu i nominovan je za Oskara za svoj rad na ovom filmu.

Kevin Spejsi Kevin Spejsi

Zbog seksualnog skandala, Kevin Spejsi je dobio otkaz u filmu „Cena života“. Režiser Ridli Skot je odlučio da odbaci sve scene u kojima je Spejsi i brzinski ih ponovo snimio sa Kristoferom Plamerom.

Kristofer Plamer Kristofer Plamer

Iako je vremenski rok bio kratak, svi ostali glumci u filmu su bili u mogućnosti da ponove svoje scene prvobitno snimljene sa Spejsijem. Film je viđen kao favorit za Oskara 2018. godine, ali je na kraju dobio samo jednu nominaciju i to za ulogu koju je odigrao Kristofer Plamer.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve