Scena
03.05.2021. 21:00
R .E.

Bravo za rudara iz Velsa

Ima 80 godina i prvi je na top listi! (VIDEO)

Tom Džons
Izvor: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

"Razmišljam o tome - da li bi Top of the Pops možda trebalo preimenovati u Top of the Grandpops?", našalio se jedan korisnik Twitter-a.

Novi album Toma Džonsa (80) "Surrounded By Time" zauzeo je vrh britanske top liste albuma, a "rudar iz Velsa" je tako postao najstariji muzičar koji se našao na vrhu liste "Top of the Pops". Pre njega rekorder je suvereno držao Bob Dilan (79) sa albumom "Rough and Rowdy Ways".

"Svoje oduševljenje ne mogu da opišem rečima", rekao je britanskim medijima Tom Džons, čiji najnoviji album je u prodaji od 23. aprila. 

Njegova publika širom sveta je takođe oduševljena. "Čestitam Tomu Džonsu! Razmišljam da li bi Top of the Pops možda trebalo preimenovati u Top of the Grandpops?", napisao je jedan korisnik Twitter-a.

Inače, on nije najstariji muzičar koji se našao na vrhu ove top liste. Pokojna Vera Lin imala je 92 godine kada se njen album sa najvećim hitovima našao na prvom mestu liste. 

"Pevaću dok dišem", izjavio je svojevremno čuveni Velšanin, koji je 2005. godine postao vitez britanskog kraljevstva i ispred svog imena dobio titulu - ser. 

U Beogradu je poslednji put nastupao 2014. godine, kada je u prepunoj Areni demonstrirao svoje vrhunske glasovne sposobnosti. 

Rođen je 1940. godine u Treforestu u blizini Kardifa, u rudarskoj porodici, a muzikom je počeo da se bavi 1963. kao vođa benda Tommy Scott and The Senators. 

Tokom šezdesetih godina prošlog veka prodao više od sto miliona ploča, a poslednji album "Surrounded By Time" mu je 41. po redu. 

Bravo!

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
11.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve