Scena
21.12.2022. 22:35
R.E.

Zanimljivo...

Izgleda da nam je "Avatar" baš, baš nedostajao

avatar
Izvor: 20th Century Studios / 20th Century Studios

Tek što je zasijao na velikom bioskopskom platnu naših sala film "Avatar: put vode" već vrtoglavom brzinom privlači ogroman broj domaćih gledalaca.

Za samo prvih 5 dana prikazivanja više od 53.000 gledalaca Srbije i Crne Gore pogledalo je najnovije 3D ostvarenje holivudskog reditelja i scenariste Džejmsa Kamerona, ostvarivši time zaradu od skoro 40 miliona dinara i potavši film sa najboljim vikendom otvaranja nekog stranog filma kod nas.

Zadivljujući epski spektakl na koji se čekalo više od jedne decenije premijerno je prikazan u Srbiji 14. decembra, samo nekoliko dana nakon svetske premijere u Londonu. 

Nakon 13 godina glumački par Sem Vortington i Zoe Saldana reprizirali su svoje legendarne uloge Džejka Salija i Nejtiri, ovaj put u ulozi roditelja koji čine sve kako bi zadržali svoju porodicu na okupu. 

Kada ih nepredviđeni događaji primoraju da napuste svoj dom, prinuđeni da putuju orgromnim krajevima planete Pandore porodica Sali skriva se na delovima teritorije koju naseljava narod koji živi u harmoniji sa prirodom i okeanom. 

Inovativni reditelj Džejms Kameron koji uvodi nove ideje i metode, iskoristio je nagomilano iskustvo stečeno snimanjem nekih od predhodnih ostvarenja poput filmova "Terminator", "Ambis", "Istinite Laži", "Titanik" i dr., dovodeći vizuelne efekte do novih zapanjujućih granica.  
Ipak, prema rečima producenta Džona Landaua, Kameron se pobrinuo da revolucionarne tehnologije, kreirane nekad za potrebe snimanja filma nikada ne preplave emocije likova, kao i sam zamah priče.
Najvećim delom film je sniman pod vodom na način na koji se do sada nikada nije radilo, a reditelj Kameron i sam upoznat sa okeanima, kao dugogodišnji ljubitelj dubina punih 50 godina se bavio ronjenjem na dah. "Ključ uspeha je bilo istinsko snimanje pod vodom, bez ronilačke opreme. Pokreti su bili stvarni, zato sve izgleda stvarno. Emocije su takođe bile stvarne" istakao je reditelj. 

Na upit zbog čega film "Avatar: Put vode" traje preko tri sata, redatelj i scenarista naglasio je da je "cilj ovog filma, za razliku od prethodnog bio ispričati uvjerljivu priču temeljenu na emocijama te da je naglasak novog filma više na likovima, na priči, na odnosima između likova. "

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko su deca novog "Avatara"
avatar, promo

Uskoro premijera

30.11.2022. 20:00

Ko su deca novog "Avatara"

Dok čekamo premijeru filma "Avatar: Put vode" koja će biti 14. decembra, hajde da pogledamo ko su novi članovi Pandora sveta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve