Scena
18.11.2020. 14:31
Tanjug

Izložba Žan Pol Gotjea pomerena za 28. novembar u MSUB

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Otvaranje evropske premijere izložbe "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve" Žan Pol Gotje, koje je prvobitno planirano za 21. novembar u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće pomereno na subotu - 28. novembar, saopštili su organizatori.

"U cilju obezbeđivanja sigurnih uslova za rad zaposlenih i posete svih građana, a u okolnostima pogoršane situacije s epidemijom virusa Covid 19, kojim su se zarazila dva spoljna saradnika u organizaciji izložbe, uprava Muzeja odlučila je da testira celokupan kolektiv. Ova preventivna mera za posledicu je imala prekid rada u postavljanju izložbe. Zbog svega navedenog izložba "Ljubav je ljubav..." Žan Pol Gotjea, umesto ovog vikenda - biće otvorena 28. novembra. Posetioci će izložbu moći da pogledaju u malim i vrlo kontrolisanim grupama, budući da se karte prodaju po vremenskim slotovima, kao i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera. Unapred se zahvaljujemo publici na razumevanju", ističe v.d. direktora Muzeja suvremene umetnosti u Beogradu Viktor Kiš.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Bojana Janjić/MSUB

Posetioci koji su već obezbedili karte za izložbu putem servisa Ticket.rs, kupljenje ulaznice moći će da zamene za bilo koji drugi termin tokom trajanja izložbe do 14. februara 2021. godine.

Povezane vesti - INTERVJU VIKTOR KIŠ: Šta to beše publika

Izložba Žan Pol Gotjea Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Kustosi Natai Bondil i Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu Modni svet Žan Pol Gotjea otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun Dizajn Plazi.

Povezane vesti - ŽAN POL GOTJE U BEOGRADU: Radost venčanja

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve" je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve