JESEN I NIJE TAKO LOŠA: Filmske premijere koje nas očekuju od septembra i oktobra

JESEN I NIJE TAKO LOŠA: Filmske premijere koje nas očekuju od septembra i oktobra

Shuttesrstock


Iako je verovatno glavna asocijacija na septembar, nova školska godina, vraćanje sa odmora i svakodnevnim obavezama koje ćemo odložiti tek narednog leta, jesen ima i svoje dobre strane.

To svakako nije kišovito vreme, koje će biti dominantno, već ono čime ćemo se boriti protiv njega – filmovi!

Na svu sreću septembar je mesec koji predstavlja početak filmske godine, zbog čega, kao i svake predhodne, i ove nas očekuje dosta premijera koje ne bi trebalo zaobići.

Untouchable

“Untouchable”

Početak prikazivanja: 2. septembar 

Oktobar 2017. obeležilo je gotovo simultano objavljivanje istraživanja koje su The New York Times i The New Yorker objavili na temu optužbi holivudskog producenta Harveya Weinsteina za seksualne napade i zlostavljanje, obnavljajući MeToo pokret koji je Tarana Burke prvi put pokrenula 2006.godine. “Untouchable” je iskren i dosta potresan dokumentarac koji daje glas žrtvama, omogućava im da progovore i razotkriva sistem koji je toliko dugo dozvoljavao i omogućavao Weinsteinu konstantne napade.

Povezane vesti – BY ORDER OF THE PEAKY BLINDERS: Najbolje epizode kultne serije

“The Goldfinch”

Film je adaptacija istoimenog romana Donne Tart za koji je 2014. godine dobila Pulicerovu nagradu. U pitanju je priča koja prati glavnog junaka Thea Deckera i njegov razvoj. Ključan momenat kako knjige tako i filma jeste kada sa majkom odlazi u Metropolitan muzej kako bi njegova majka videla svoju omiljenu slikuU muzeju se događa eksplozija, Teo završava sa ovom slikom što ga dovodi do čudnih ljudi i još čudnijih mesta, i u godinama koje slede i kroz koje ga pratimo kroz neverovatne avanture koje prolazi, pokušavajući da se pomiri sa događajima tog dana.

“Hustlers”, 12. septembar

U filmu ćemo videti paklenu ekipu u vidu  Lopez, Cardi B, Constance Wu, Lizzo, Keke Palmer, Julia Stiles, Lili Reinhart. Priča je bazirana na istinitoj priči, to jest događaju iz 2015. godine kada je Jessica Pressler objavila priču za New York Magazine o grupi striptizeta koje su tokom finansijske krize potkradale bogate Wall Street klijente

“Ad Astra”, 19. septembar 

Bred Pita dugo nismo viđali na velikim i ekranima i onda za dva meseca dva filma. Ovaj put nešto sasvim drugačije od tarantinovske atmosfere. Priča prati astronauta Roja Mekbrajda (Bred Pit) koji putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem (Tomi Li Džouns) koji je nestao, kako bi otkrio misteriju koja preti da ugrozi opstanak naše planete. Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mesto u kosmosu.

“Judy”, 27. septembar 

O voljenoj glumici Džudi Garland već su snimljeni biografski TV film “Rainbow: The Stormy Life of Judy Garland” i mini serija “Life with Judy Garland: Me and My Shadows”, a reditelj Rupert Guld sada nam donosi i film “Judy” koji će se baviti završnim periodom života zvezde “Čarobnjaka iz Oza”.

Iako još uvek nije prikazan, uveliko se spekuliše da bi oskar za najbolju žensku ulogu mogao da pripadne baš njoj. Rene Zellweger kao Judy Garland, u ovom biografskom filmu holivudske ikone. 

“Joker”, 3. oktobar 

Najveći i najomiljeniji negativac Gotama se vratio. Nakon Džeka Nikolsona i Hita Ledžera, ulogu Džokera ovaj put preuzima Hoakin Finiks, koji je nominovan za oskara. Međutim, sjajni Hoakin nije jedino veliko ime koje će publika imati priliku da gleda. U novom Džokeru se pojavljuje i Robert De Niro.

Ovaj put film je u potpunosti fokusiran na Džokera i njegovu evoluciju od usamljenog i propalog komičara do teroriste Gotama.

Povezane vesti – Tarantino savetuje da ove filmove pogledate pre “Bilo jednom u Holivudu”

“Maleficent 2: Mistress of Evil”, 17. oktobar

Vratila se i Maleficent: Gospodarica Zla. Nastavak popularnog filma Uspavana ljepotica iz 2014. godine, a uloga zle čarobnice i ovog puta je pripala Angelini Jolie.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar