Scena
16.11.2021. 22:45
Tanjug

Svaka čast

"Južni vetar" pomera sve granice gledanosti

Bioskop
Izvor: Shutterstock

Film "Južni vetar: Ubrzanje" za manje od dve nedelje prikazivanja, srušio je sve dosadašnje rekorde sa čak 400.000 gledalaca, saopštili su producenti filma.

Tim povodom, večeras u Kulturnom centru u Novom Pazaru ekipa filma zajedno sa distributerskom kućom Taramount film proglasiće srećnog dobitnika vredne nagrade koji će pritom imati mogućnost da se pojavi i u seriji "Južni vetar" čije snimanje počinje na proleće zajedno sa Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Jovanom Stojiljković, Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnim ulogama.

Istovremeno, euforija se širi i regionom gde su tokom prethodne nedelje postignuti do sada nedostižni rezultati od ukupno 93.145 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja.

Naime, "Južni vetar: Ubrzanje" je u distribuciji Blitz Film & Video u Hrvatskoj pogledalo 46.263 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja čime je postao najbolje otvaranje domaćeg i regionalnog filma svih vremena u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini Blitz Film & Video je u distribuciji napravio istorijske rezultate te je "Ubrzanje" u prvom vikendu pogledalo fantastičnih 38.805 gledalaca što je najbolje ostvaranje filma svih vremena u toj zemlji!

Slovenija je takođe zabeležila veliki rekord sa 8.017 gledalaca što je najbolje otvaranje regionalnog filma svih vremena!

Ovim rezultatima, film u produkciji Miloša Avramovića, Miloša Biković, Tatjane Žeželj Gojković i Miodraga Radonjića u partnerstvu sa Telekom Srbija uz podršku Ministarstva Kulture i Filmskog Centra Srbije prestigao je globalne blokbastere poput nastavka megapopularne franšize "Nije vreme za umiranje", "Paklene ulice 9", "Venom 2" kao i velikih domaćih hitova koji su prikazivani u 2021. godini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pa bravo! "Južni vetar 2" oborio rekord gledanosti star 20 godina
Miloš Avramović

Bioskop je živ

12.11.2021. 12:34

Pa bravo! "Južni vetar 2" oborio rekord gledanosti star 20 godina

Najnoviji film reditelja Miloša Avramovića "Južni vetar 2 - Ubrzanje" u prvih nedelju dana prikazivanja pogledalo je više od 200.000 ljudi, čime je ovo ostvarenje zvanično oborilo rekord gledanosti star 20 godina, saopštili su distributeri.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve