Scena
24.09.2021. 20:00
R.E.

Tribina

Kako u Srbiji izgleda put do prvog filma

film
Izvor: Shutterstock

Tribina “Debitantski film - Prepreke, neizvesnost, i kako doći do svog prvog filma” biće održana u sredu, 29. septembra u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda, najavili su iz Filmskog centra Srbije.

Na tribini će govoriti reditelj i producent Nikola Ležaić, režiser Nemanja Ćeranić, producenti Aljoša Ćeranić i Milan Stojanović, profesor na Akademiji umetnosti Novi Sad i član konkursne komisije FCS-a za debitantski film Milan Nikodijević, scenarista, urednica i reditelj u Dramskom programu Radio Beograda Melina Pota Koljević i reditelj Danilo Bećković.

Ovaj program će biti održan u okviru ciklusa tribina “Identitet srpskog filma - srpski film u 21. veku” realizovanog u saradnji FCS i Doma omladine (DOB).

Kako navode iz organizacije događaja, debitantskim filmom se smatra prvi dugometražni igrani film nekog mladog autora, a tribina treba da odgovori na pitanje šta je sa debitantskim filmom u Srbiji, kako do njega doći i da li je to lako ili teško, kao i šta znači biti mlad autor, odnosno sa koliko se godina može biti debitant.

Kako u našoj zemlji izgleda put do prvog filma, govoriće autori koji su u tome bili uspešni, kao i producenti koji stoje iza nekih od najzapaženijih debitantskih filmova u Srbiji, ali i drugi stručni saradnici i članovi komisije FCS za debitantski film.

Moderator i urednik tribine je Dragan Nikolić, scenarista i reditelj, urednik filmskog programa DOB-a.

Izbor gostiju uključuje reditelje, scenariste, producente, teoretičare, pisce, distributere i prikazivače.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ljubomir Bandović o najdražem apaluzu, filmu koji može da spasi nekome život...
Ljubomir Bandović

Popularni glumci

19.09.2021. 14:05

Ljubomir Bandović o najdražem apaluzu, filmu koji može da spasi nekome život...

Dramski umetnik Ljubomir Bandović bio je specijalni gost 14. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, gde je, govorio o svojim počecima, umetničkom sazrevanju i filmskim, pozorišnim i TV ulogama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve