Scena
16.03.2023. 15:30
Beta-AFP

Intervju za AFP

Kijanu Rivs o tome šta imaju zajedničko balet i akcioni filmovi

1
Izvor: Beta / Invision / Alberto Pezzali

Pre svetske premijere četvrtog nastavka serijala "Džon Vik" (John Wick), glumac Kijanu Rivs govorio je za Frans presu o svojoj ljubavi prema akcionim filmovima, koje smatra gotovo kao "klasični balet".

"Volim dobre akcione filmove", rekao je Rivs (58) i dodao da je uloga Džona Vika jedna od njegovih značajnijih uloga u karijeri.

Glumac je rekao da je ta uloga i uloga Nea u naučno-fantastičnom filmu "Matriks" obeležila njegovu karijeru.

Rivs je u ulozi Nea imao 35 godina, ali je zapažen mlađi u ostvarenju "Moj privatni Ajdaho" sa Riverom Feniksom i kasnije u akcionom filmu "Brzina".

"U mojoj mladosti, uloga u Matriksu je bila divno iskustvo, ono koje menja život. Džon Vik je takođe divno iskustvo u mojim kasnim pedesetim godinama", rekao je Rivs i dodao da pored uspeha Marvelovih superheroja i dalje želi da veruje da se mogu snimati akcioni filmovi "stare škole".

1
Izvor: Beta / Invision / Alberto Pezzali

Rivs je dodao da Džon Vik, priča o udovcu koji izlazi na svetlost da bi osvetio smrt svog psa, ima mračniji uticaj.

"Koristila se digitalna tehnologija, ali verujem da više volimo prave pokrete tela koji su gotovo kao balet. Moram da treniram mesecima pre snimanja. Potrebni su timovi za razne vratolomije i reditelj koji ima viziju da kreira imidž, dizajn, muziku i kostime", rekao je čuveni glumac.

Rivs je za četvrti nastavak filma boravio u Parizu gde je bio pre 35 godina za film "Opasne veze" Stivena Frirsa.

U filmu Džon Vik obilazi Pariz, gde se snimaju scene na Trokaderou ili Monmartru, što je Rivs ocenio kao "veoma specifično iskustvo".

Na pitanje Frans presa da li razmišlja o godinama kada više neće moći da snima akcione filmove, Rivs je odgovorio da se tim godinama približava.

"Da li ću tada stići do neke granice. Ne znam", dodao je glumac.

Kijanu Rivs proslavio se u trilogiji filmova "Matriks". Igrao je u ostvarenjima "Brzina", "Dar", "Đavolji advokat", "Moj privatni Ajdaho", "Mali buda" i "Drakula".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve