Scena
03.01.2022. 15:37
Tanjug

Holivud

Kijanu Rivs je veliki čovek i to svi treba da znaju

Kijanu Rivs
Izvor: FR34727 AP / Noah Berger

Holivudski glumac Kijanu Rivs (57) donirao je 70 odsto svoje zarade od prvog dela "Matriksa" za istraživanja u borbi protiv leukemije, nakon što se njegova mlađa sestra borila sa ovom bolešću 10 godina.

Glumac, koji je unapred platio 10 miliona dolara, i zaradio ukupno 35 miliona dolara od prvog dela 1999. godine, bio je motivisan da pomogne u borbi protiv leukemije jer je njegova sestra Kim (55) imala bolest krvi, preneo je "Dejli mejl", pozivajući se na "LadBajbl".

Kijanu je bio glavni sestrin staratelj tokom njene borbe i pomogao joj u oporavku, nakon što se borila 10 godina sa kancerom, pre nego što je ušla u remisiju.

Zbog njegove privrženosti sestri, prodao je svoju kuću i preselio se blizu nje, zbog čega su nastavci Matriksa kasnili, a prema izveštajima, potrošio je pet miliona dolara za njeno lečenje i oporavak.

"Ona je uvek bila tu za mene, znate, ja ću uvek biti tu za nju", kazao je Rivs.
 

Glumac je dao deo svoje zarade od "Matriksa" 2 i 3 filmskom osoblju, a u oktobru je četvorici filmskih kaskadera na snimanju četvrtog nastavka filma "DŽon Vik" dao satove vredne 9.150 dolara.

Kijanu je veliki borac protiv kancera, pa je i 2020. godine donirao novac u dobrotvorne svrhe tako što je svoj 15-minutni virutelni "dejt" preko aplikacije Zoom stavio na aukciju i sredstva je dao za pomoć organizaciji za decu obolelu od kancera, "Kemp rajnbou gold".
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jedva čekamo: Strip Kijanu Rivsa već dobija film i seriju
Kijanu Rivs

Netflix

01.10.2021. 22:05

Jedva čekamo: Strip Kijanu Rivsa već dobija film i seriju

Proslavljeni glumac Kijanu Rivs napravio je najprodavaniji strip u prethodnih trideset godina. U najavi je adaptacija za Netflix, a glumac kaže da jedva čeka da se upusti u taj kreativni proces.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve