Scena
22.01.2022. 11:20
R.E./Vogue

Nisu tu slučajno

Knjige imaju važnu ulogu u nastavku serije "Seks i grad"

Sara Džesika Parker
Izvor: Shutterstock

Nastavak serije "Seks i grad" podelio je fanove ove kultne serije. Međutim, bez obzira kom taboru pripadate, da li onom koji je oduševeljen ili razočaran nastavkom, morate da priznate da je kreiranju serije posvećeno dosta pažnje. Jedan od važnijih detalja, nastavka serije "Seks i grad" svakako su knjige.

Proces biranja knjiga je bio dug i pažljiv jer su producenti želeli da knjige budu aktuelne, pa su neke primerke dobijali i unapred. Veliki deo njih je postavljen tako da ih gledaoci kroz epizode namerno primete. Samo za Keri i njenu kancelariju je izabrano oko 120 knjiga, a u ovom odabiru je učestvovala i sama Sara Džesika Parker. 

Pre snimanja svake scene, ona je birala koju knjigu ili knjige će Keri nositi sa sobom, a neke od tih knjiga posebno su izdvojene na zvaničnom Instagram nalogu serije, poput "Uhvati zeca" Lane Bastašić.

Neke knjige se bave rasnom tenzijom, neke transrodnim osobama... Puno je knjiga čije su autorke žene i manjinske grupe... Vogue je izdvojio nekoliko najzanimljivijih naslova koje možete videti u seriji.

Fight Night – Mirijam Tejvs

Ova priča o snažnim ženama viri iz Kerine torbe dok čeka tretman fizikalne terapije kod zgodnog Trevisa. Priča prati tri generacije žena, iz perspektive najmlađe – unuke Sviv koja dobija nekonvencionalno obrazovanje od svoje bake. Čini se da je Parkerovoj ova knjiga veoma bitna, jer je viđena na snimanju još jedne scene koja na kraju nije prikazana u seriji.

Rainbow Milk – Pol Mendez        

Knjiga se nalazi pored Keri na stolu tokom piknika prilikom kog Šarlot izgovara jednu problematičnu, a sada već poznatu rečenicu. Istražuje teme rasnog i polnog identiteta, a glavni lik je homoseksualac koji beži iz svog doma nakon što članovi zajednice saznaju njegovu seksualnu orijentaciju.

Who They Was – Gabrijel Krauze

Delo koje se našlo u širem izboru za Bukerovu nagradu 2020. godine predstavlja autobiografski roman smešten u nasilno kriminalno podzemlje Londona. Autor se veoma iznenadio kada je video svoju knjigu u seriji i rekao da je to bila želja koje nije bi bio svestan dok se nije ostvarila.

The Nickel Boys – Kolson Vajthed

Ovu knjigu vidimo poluotvorenu na Kerinom krevetu malo pre nego što Miranda i Če Dijaz imaju intimnu scenu u njenoj kuhinji. Sara Džesika Parker je birala ovu knjigu, a ona priča priču o dva dečaka poslata u strašnu školu za reformu mladića, koja je stvarno postojala na Floridi tokom 1960-ih. Knjiga je osvojila Pulicerovu nagradu i dobila pohvale magazina Time.

Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol – Holi Vitaker

Zanimljivo je što Miranda ovu knjigu poruči preko interneta dok je pijana, jer ona predstavlja feministički pristup trezvenosti osmišljen kako bi ženama olakšao da prestanu da piju. Jedna od poznatih osoba koja je imala uspeh sa ovom metodom je Krisi Tajgen.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo jedan od omiljenih likova iz serije "Seks i grad"
Vili Garson

Vili Garson

22.09.2021. 10:13

Preminuo jedan od omiljenih likova iz serije "Seks i grad"

Glumac Vili Garson, poznat po ulozi Stenforda Blača u seriji "Seks i grad" preminuo je u 57. godini, saopštio je njegov sin ali nije otkrio uzrok smrti.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
21°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve