Scena
23.09.2021. 06:05
R.E.

"Dobrodošli u moj svet"

Ko je čovek koji svira "Tamo daleko" usred Holandije

Andre Riu, 22. 9. 2021.
Izvor: ANP / Marcel van Hoorn

Andre Riju - violinista, kompozitor i dirigent, vođa orkestra ,"Johan Štraus” i jedan od najpopularnijih muzičara našeg vremena, će u Beogradu održati koncert 10. novembra, a to je najavio svirajući "Tamo daleko" na TikToku.

I dok željno iščekujemo njegov nastup u "Štark" areni, imamo priliku da ga bolje upoznamo u novoj sezoni serijala "Dobrodošli u moj svet 2”, koju emituje Radio televizija Srbije.

Ovaj umetnik proslavljen je kao savremeni "kralj valcera” na svojim koncertima koje održava širom sveta, a njegov orkestar i vokalni i instrumentalni solisti oduševljavaju publiku interpretacijama hitova klasične, popularne, filmske i evergrin muzike.

U serijalu ,"Dobrodošli u moj svet 2” gledaoci imaju priliku da prate detalje iz života poznatog muzičara i osete atmosferu njegovih koncerata.

U četvrtoj epizodi "Ljubav u Mastrihtu”, Andre Riju priređuje koncert ispunjen ljubavnim melodijama od Štrausove kompozicije ,"Na lepom plavom Dunavu”, do popularnih pesama ,"Volare” i ,"What a Wonderful World”.

Članovi orkestra u ovoj epizodi govore o Andreovim veštinama povezivanja parova i zaljubljivanju, dok sopran Karmen Monarša, peva ariju posebno za svog dečka.

Emisija će biti na programu RTS 2 u nedelju 26. septembra od 23 časa, i u ponedeljak 27. od 18.10.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O ovome će se pričati: Bora Čorba, Bajaga, Čutura... zajedno na bini (VIDEO)
riblja čorba, 17. 8. 2021.

U čast Miše Aleksića

17.08.2021. 02:18

O ovome će se pričati: Bora Čorba, Bajaga, Čutura... zajedno na bini (VIDEO)

Da li znate vic kada devojka iz centra grada upozna momka iz Zemuna: "Zdravo, ja sam s Taša", rekla mu je, a on njoj: "Ćao, ja sam s Gardoša".

Upravo na tom Tašu davne 1979, samo godinu dana nakon osnivanja benda, Riblja Čorba je imala svoj prvi veći koncert. U ponedeljak uveče su se okupili na istom mestu ali u malo drugačijem sastavu.
Foto
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
24°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve