Scena
22.11.2022. 13:00
R. E.

Spušta zavesu

Tarantino: "Još jedan film i ćao nema više"

tarantino
Izvor: EPA / DAVID SWANSON

Uspešni reditelj Kventin Tarantino najavio je da planira da snimi još jedan, poslednji film, ali nije otkrio kada će se to tačno desiti niti o čemu će on govoriti.

Kventin Tarantino najavio je kraj rediteljske karijere. Ranije je obećao da će snimati do 60. godine, a budući da će se to dogoditi u martu, vreme je i da polako "pakuje kofere".

Potvrdio je to gostujući u emisiji na CNN "Who's talking to Chris Wallace?"

"Radim to 30 godina i vreme je da završavamo s tim. Znate, dao sam ceo svoj život tome", rekao je Tarantino.

Američki reditelj, producent, scenarista i glumac naveo je da ne zna kada će snimiti poslednji film, kao i o čemu će govoriti, uprkos tome što američki mediji navode da je on cele ove godine radi u pripremi poslednjeg ostvarenja, ali u strogoj tajnosti.

"Ne žurim da snimim svoj poslednji film. Imam svoju knjigu, radim još nekoliko stvari i onda ću smisliti koji će biti poslednji film", rekao je Tarantino koji je dobio dva Oskara za najbolji originalni scenario za "Petparačke priče" i "Đangovu osvetu". 

On je rad na svakom filmu uporedio sa planinarenjem.

"Kažem sebi ovaj film je moj Mont Everest, a onda ovaj film je Kilimandžaro, a ovaj Fudži. I sve to vreme sam proveo na planini i zabavljao se. Ali želim da ljudi žele još", napomenuo je reditelj rođen u Tenesiju.

Tarantino je do sada snimio 10 filmova i svi su ostavili veliki trag - Ulični psi (1992), Petparačke priče (1994), Džeki Braun (1997), Ubiti Bila 1 i 2 (2003, 2004), Grajndhaus: Otporan na smrt (2007), Prokletnici (2009), Đangova osveta (2012), Podlih osam (2016), Bilo jednom u Holivudu (2019).

Tarantino je izjavio da je upravo poslednji film, snimljen pre tri godine, njegovo najbolje delo.

"Zaista smatram da su svi moji filmovi poput moje dece, ali ako moram da izaberem jedan rekao bih da je 'Bilo jednom u Holivudu' moj najbolji film", naveo je Tarantino.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
08.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve