Scena
21.09.2022. 23:55
Beta

Novi Sad

Lepa vest za ljubitelje Save Šumanovića

Izložba, muzej
Izvor: Shutterstock

Izložba “Sava Šumanović i evropski realizmi između dva svetska rata”,  biće otvorena u subotu, 24. septembra u Novom Sadu.

Time će biti označen početak nedelje vizuelne umetnosti u okviru “Kaleidoskopa kulture”, manifestacije koja je deo programa Evropska prestonica kulture (EPK), najavila je Fondacija Novi Sad – EPK.

Postavka će obuhvatiti najveći broj dela jednog od najznačajnijih domaćih slikara, a biće organizovane na Trgu galerija.

Učestvovaće Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija Matice srpske, gde će biti dve postavke, zatim Poklon-zbirka Rajka Mamuzića, te Galeriju slika "Sava Šumanović” u Šidu, gde će biti treća izložbena postavka.

Šumanovićevo slikarstvo, između 1919. i 1940. biće predstavljeno delima iz te tri galerije, kao i zahvaljujući pozajmici umetnikovih dela iz vodećih nacionalnih institucija kulture, kao i muzeja iz Hrvatske, Severne Makedonije i Francuske.

Kaleidoskop kulture traje do 7. oktobra, a nakon nedelje vizuelne kulture, poslednja nedelja posvećena je primenjenoj umetnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Drevno rimsko blago opet pred očima javnosti (VIDEO)
zlatnici

Nakon tri godine

06.09.2022. 21:40

Drevno rimsko blago opet pred očima javnosti (VIDEO)

Više od 2.500 rimskih zlatnika uskoro će ponovo pred posetioce Rajnskog pokrajinskog muzeja u Triru. Blago je bilo van očiju javnosti pošto je pre tri godine pokušana pljačka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve