Scena
14.03.2023. 11:33
R.E.

Evrovizija

Luke Black nastupio u Švedskoj i super je prošao! (VIDEO)

1
Izvor: RTS Gordan Jović

Velika podrška na početku, skandiranje u toku pesme i još veći aplauz na kraju, tokom nastupa Luke Black-a u Švedskoj, nagoveštava da će njegova pesma "Samo mi se spava“ biti jedna od onih o kojima će se pričati.

Luke Black, predstavnik Srbije na predstojećoj "Pesmi Evrovizije“ nastupio je u Švedskoj na koncertu povodom velikog finala "Melodifestivalena na kome je izabran njihov predstavnik za Liverpul.

Gostujući u Jutarnjem programu na RTS-u, Luke Black priznaje da mu je bilo neobično da sa svojom pesmom "Samo mi se spava" nastupi pred publikom.

"Ali je bilo lepo. Plašio sam se jer je nova publika, nova zemlja. Da li će ljudi uopšte znati pesmu. Bila je puna dvorana, ali su svi znali pesmu, svi su pevali i ja sam im pokazao neki način na koji ja izvodim ovu pesmu sam. Tako da, stvarno je bilo divno“, ističe Luka.
 

Konferencija za medije koju je održao Luka trajala je više od dva sata, navodi Srđan Mladenović, član RTS-ovog pres tima.

"Za Luku je bilo ogromno interesovanje. Novinari su stajali u redu i želeli su da saznaju sve o njemu. Pre svega o čemu pesma govori, što je nama i Luki najbitnije. Zatim kakav će nastup biti u Liverpulu, da li ćemo ga menjati i da li će pesma ostati u kombinaciji engleskog i srpskog jezika. Prosto zanimalo ih je sve što je bitno za Evroviziju i evrovizijsku publiku koja, moram da kažem, željno iščekuje njegov nastup“, naglašava Mladenović.
 

Srbija je inače prvi put pozvana da gostuje u Švedskoj čiji je "Melodifestivalen“ jedan od najpraćenijih muzičkih događaja, a zbog nastupa Lorin bio je prisutan ogroman broj novinara.

"Trenutno se odvija sastanak šefova delegacija u Liverpulu, a posle toga će biti doneta odluka na koje će još turneje ići Luka. Imamo pozive iz oko šest, sedam gradova. Tu su i Telaviv, Barselona, Madrid, Amsterdam, London, Varšava. Tako da do kraja nedelje će se znati koje će zemlje još posetiti“, dodaje Srđan Mladenović.

1
Izvor: RTS Gordan Jović

Iz publike u Švedskoj je posle Lukinog nastupa čulo se i Konstraktino "Biti zdrava, biti zdrava“.

"Nakon što sam završio imao sam razgovor na pozornici i šalio se sa publikom i krenuli su da pevaju 'biti zdrava', verovatno i kao podrška pošto znaju da smo Konstrakta i ja dugogodišnji prijatelji. To je ujedno bilo i jedno od redovnih novinarskih pitanja“, dodaje Luka.
 

Što se tiče predstojećeg nastupa u Liverpulu, Luke Black kaže da će biti zadržana ista forma kao na "Pesmi za Evroviziju“, ali će biti unapređena jer to omogućava veličina scene.

Luke Black nastupa u prvom polufinalu 9. maja. Sistem glasanja je ove godine promenjen i u polufinalima glasa samo publika i mogu svi da glasaju, a ne samo zemlje koje se takmiče u tom polufinalu, a putem aplikacije i gledaoci iz celog sveta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Farineli 21. veka
Luke Black

Evrovizija

12.03.2023. 22:15

Farineli 21. veka

Gledajući ovogodišnji izbor "Pesme za Evroviziju“ čini se kao da smo se vratili u 16. vek kada je ženama bilo zabranjeno da pevaju u crkvi, pa su se dečaci pre puberteta kastrirali kako bi im bio sprečen razvoj glasnih žica i hormona. Tako je nastajao muški sopran, ali teško je poverovati da su ovi kandidati ikada čuli za Farinelija. Mada, ukoliko pogledamo koliko je danas "in“ menjati pol, možda dobijemo mnogo "modernih“ Farinelija.
Close
Vremenska prognoza
light rain
20°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve