Scena
16.11.2021. 15:45
Tanjug

Izvođači prijavite se

"MOST za muziku Balkana": Exit raspisao konkurs

exit
Izvor: Shutterstock

Exit fondacija pozvala je world music izvođače da se prijave na drugi konkurs u okviru projekta "MOST za muziku Balkana", čiji je cilj razvoj muzičke industrije na Balkanu i promovisanje domaćih izvođača na međunarodnom tržištu.

"Konkurs je namenjem muzičarima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije. Otvoren je do 12. decembra, a odabranih 12 muzičara dobiće veću vidljivost na muzičkoj globalnoj sceni, finansijsku podršku i različite mogućnosti za unapređivanje karijere", saopštio je Exit.

Kako je navedeno, osim nastupa na binama evropskih festivala poput Exita i Budapest Ritmo, i učešća na vorld mjuzik konferenciji Vomeks, muzičari dobijaju jednogodišnji program mentorstva sa eminentnim muzičkim profesionalcima, kao i petodnevni trening o menadžmentu benda i stvaranju umetničkog portfolija.

Iz Exit fondacije je saopšteno da su "predviđeni i finansijska podrška za kreiranje novih projekata, internacionalni nastupi, odnosno učešće na različitim šoukejs događajima, kao i prilike za upoznavanje s muzičkim profesionalcima i umetnicima iz zapadne Evrope i sa Balkana".

"Neki od kriterijuma koji će biti presudni u odabiru novih muzičkih zvezda sa Balkana su umetnički internacionalni potencijal, raznovrsnost stila muzike i područja, zatim popularnost i umetnička vrednost performansa", naveo je Egzit.
 

Kako je najavljeno, odabrani muzičari imaće priliku da u okviru šoukejsa nastupe na Egzit festivalu 2022. godine, koji će biti domaćin specijalnog događaja u Novom Sadu posvećenom tituli Evropske prestonice kulture 2022, projektu "MOST" i muzici sa Balkana.

Osim Egzit fondacije, partneri u četvorogodišnjem "MOST-u" su organizacije iz sedam zemalja Evrope, predvođeni Hangveto organizacijom iz Mađarske, a projekat je finansiran iz sredstava programa "Kreativna Evropa", koji je deo okvira Evropske unije za podršku kulturi i audiovizuelnom sektoru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakva poslastica za fanove: Poznat prvi učesnik Exita 2022. godine
exit

Ponovo na tvrđavi

16.08.2021. 11:57

Kakva poslastica za fanove: Poznat prvi učesnik Exita 2022. godine

Nik Kejv i njegovi The Bad Seeds su prvi potvrđeni hedlajneri 21. izdanja novosadskog Exita, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine, a jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova sviraće 8. jula na glavnoj bini festivala, najavili su organizatori.
EXIT "no comment"

Ko je bio, ko je svirao

Exit, 11. 7. 2021.
12.07.2021. 22:09

EXIT "no comment"

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve