Scena
11.10.2021. 21:05
Tanjug

Pozorište "Boško Buha"

"Neši s ljubavlju": Maraton u pozorištu

Pozorište, scena, teatar, pozorišna predstava
Izvor: Shutterstock

Pozorište "Boško Buha" obeležava 71 godinu rada trodnevnim maratonom predstava pod nazivom "Neši s ljubavlju" koji predstavlja sećanje na drage prijatelje i kolege koji su preminuli u septembru ove godine Nenada Nenadovića, glumca i Mihaila Todorovića Kepu, ispicijenta.

Maraton počinje 13. oktobra u 19h, izvođenjem predstave "Mačor u čizmama" Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića, u kojoj je Nenad odigrao svoju poslednju ulogu.

Izvođenje ove predstave će svojim nastupom uveličati Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner, koji su za nju komponovali muziku.

Maraton se nastavlja 14. oktobra u 20h izvođenjem predstave "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića, a završava se 15. oktobra u 20h izvođenjem predstave "Florentinski šešir" Ežena Labiša u režiji Darijana Mihajlovića.

Nenad Nenadović je igrao u sve tri predstave.

Osim toga, biće objavljeno online dopunjeno izdanje Monografije koja je izašla povodom 70 godina rada Pozorišta „Boško Buha“.

Pored ostalih tekstova, u njoj se nalazi intervju sa Nenadom Nenadovićem, ali i sa Mihalom Todorovićem Kepom, koji je podelio svoje uspomene o Pozorištu od njegovog osnivanja 1950. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milena Dravić: Nedostaje nam i dalje... (VIDEO)
Milena Dravić

Danas bi napunila 81

05.10.2021. 06:00

Milena Dravić: Nedostaje nam i dalje... (VIDEO)

Milena Dravić bila je jedno od omiljenih glumačkih lica Srbije, ali i cele bivše Jugoslavije. Od pozorišta, preko malih ekrana do bioskopskog platna, Milena je iza sebe ostavila zavidnu karijeru i uloge koje se pamte decenijama. Rođena je 5. oktobra 1940. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve