Scena
29.11.2022. 23:10
Beta

Kolarac

Nesvakidašnji valcer-parti, uskoro

beogradska-filharmonija.jpg

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije biće održani 29. i 30. decembra na Kolarcu od 20.00 sati, a za kraj 2022. godine taj orkestar prirediće "nesvakidašnji valcer-parti", pod upravom dirigenta Morica Gnana.

"Novogodišnji koncerti dugo su očekivana vest za brojnu publiku koja nestrpljivo čeka datume najluđih filharmonijskih nastupa. Fanovi su već navikli da ih orkestar iznenađuje u neočekivanim izdanjima, a za kraj ove godine spremaju se valceri, ali na filharmonijski način", saopšteno je iz filharmonije.

Kako je najavljeno, za razliku od Bečke filharmonije, Beogradska filharmonija predstaviće svoj izbor valcera, od simfonijskih, preko Bernštajnovih do filmske muzike, a publika može da očekuje "sve osim Johana Štrausa", čiji se valcer uvek nalazi na repertoaru novogodišnjeg koncerta iz Beča.

Ulaznice za oba koncerta biće u prodaji od 5. decembra na filharmonijskoj biletarnici, kao i onlajn.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beogradska filharmonija ostvarila veliku želju Ivana Tasovca
klavir

Događaj u njegovu čast

27.09.2022. 15:11

Beogradska filharmonija ostvarila veliku želju Ivana Tasovca

Beogradska filharmonija, obeležavajući godinu dana od smrti direktora Ivana Tasovca (1966-2021) prirediće u sredu poseban događaj u njegovu čast, specijalnu promociju klavira poslednje generacije "Stenvej Spirio".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve