Scena
20.08.2021. 20:05
Tanjug

Lazar Sakan

"Nisam imitirao Miću Orlovića, već sam uživao u njegovom liku"

Lazar Sakan, 20. 8. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIĆ

Lazar Sakan, stručnjak za marketing, govorio je za Tanjug o svom iskustvu glumca u filmu "Toma" Dragana Bjelogrlića. On je igrao popularnog TV voditelja Miću Orlovića.

Sakankaže da je bio iznenađen kada je od Bjelogrlića dobio poziv i priliku da tumači lik čuvenog televizijskog voditelja Miće Orlovića (1934-2013) u filmu koji govori o životu pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991).

"Imali smo otvoren i opušten razgovor gde sam rekao: 'Prihvatam!', poznavajući Bjelu od ranije preko nekih drugih projekata. Svestan sam da je u kinematografiji postao mera kvaliteta. Nisam se dvoumio", rekao je Sakan.

Pojavljivajući se odmalena u reklamama, sa iskustvom televizijskog voditelja, a imao je i manju ulogu skinheda u filmu "Šišanje", Sakan je svoju epizodu u "Tomi" "shvatio kao zanimljiv i uzbudljiv beg od svakodnevice".

Pripremajući se za ulogu, shvatio je da ne treba da "skida" Orlovića, već da se opusti i uživa u kadrovima koji su mu dodeljeni, baš kao što je i popularni pionir televizijskog voditeljstva kod nas "voleo to što radi i uživao je da bude na televiziji".

"Kao voditelj nije bio karakterističan po gestikulaciji. Imao je fenomenalan glas koji, s obzirom na to da nisam profesionalni glumac, nisam se usuđivao da skidam. Tako da sam gledao da uživam u tome. To mi je bio jedini cilj", istakao je Sakan.

Boravak na snimanju "Tome", tokom nekoliko dana u Beogradu i Crnoj Gori, bilo je fenomenalno iskustvo za Sakana, koji je istakao da je sa "Bjelogrlićem dobro raditi", kao rediteljem koga glumci vole i poštuju, a i on njih.

"Nisam dobijao neke preterane instrukcije šta da radim, ali ni od njega neke negativne komentare, tako da verujem da je bilo sve okej. Verujem u njega, pretpostavljem da je skapirao da je to to što mogu da pružim", ocenio je Sakan.

Premda Tomu Zdravković nikada nije slušao, Sakan kaže da ceni ono što je pevač radio, jer je bio čovek emocija, a "svaka dobra umetnost jednako je emocija, bila to tuga ili radost".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Film "Toma" otkriva drugu stranu medalje"
Milan Kolak

Milan Kolak

18.08.2021. 11:15

"Film "Toma" otkriva drugu stranu medalje"

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Milan Kolak koji je govorio o svojoj ulozi Novice Zdravkovića (1947-2021), ali i o tome šta donosi film "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve