Scena
23.07.2022. 09:29
R.E.

Beograd

A od Vučića Bočeliju i Marizi...

andrea boceli 23. 7. 2022.
Izvor: EPA POOL / CLEMENS BILAN / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatne medalje za zasluge italijanskom tenoru Andrei Bočeliju i portugalskoj fado pevačici Marizi, koji su ovog vikenda gosti Beograda.

Vučić je na svom Instagram profilu napisao da mu je "posebna čast da dodeli zlatnu medalju za zasluge Andrei Bočeliju, jednom od najvećih tenora današnjice i umetniku koji kroz jedinstvenu i fascinantnu strast u interpretaciji, publici širom sveta poklanja nezaboravne emocije i spektakularan doživljaj muzike".

Uz fotografije, Vučić je u objavi naveo da je zlatnu medalju za zasluge uručio i portugalskoj pevačici Marizi, "umetnici vrhunskog talenta, nestvarnog glasa i umetničkog izraza, veličanstvenoj kraljici fada čijoj se harizmi i nastupu klanja svetska umetnička scena".

Bočeli je u petak uveče nastupio u Beogradu na platou ispred zgrade beogradskog Geozavoda, dok će Mariza na istoj lokaciji nastupiti u subotu uveče.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zubin Mehta u Beogradu: A na kraju koncerta... iznenađenje! (VIDEO)
Zubin Mehta, 11. 7. 2021.

He’s a Jolly Good Fellow

11.07.2021. 10:39

Zubin Mehta u Beogradu: A na kraju koncerta... iznenađenje! (VIDEO)

Zubin Mehta je u subotu uveče u Beogradu održao koncert o kojem će se još dugo pričati. Ne samo zato što je maestro bio maestralan, već i zbog iznenađenja koje su mu priredili članovi Filharmonije kojima je dirigovao u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine...

Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
05.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve