Scena
31.01.2023. 17:10
Beta

Ministarstvo kulture

Otvoren konkurs "Gradovi u fokusu"

izložba, galerija, muzej, umetnost
Izvor: Shutterstock

Konkurs "Gradovi u fokusu 2023" je otvoren i trajaće do 2. marta, a laureati će biti prepoznati kao relevantni nacionalni centri i postati vidljiviji na kulturnoj mapi Srbije i Evrope, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Konkurs pruža priliku lokalnim samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima u oblasti kulture, kao i pojedincima unaprede svoje kapacitete i kulturnu ponudu.

Cilj konkursa je podsticanje lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti koje se realizuju na teritoriji grada ili opštine koje budu odabrane na konkursu.

Program "Gradovi u fokusu" doprineće ostvarenju ciljeva na uspostavljanju "predvidive i konzistentne" kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo i zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa.

Ta poltika obuhvata, kako se dodaje, i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Konkurs je otvoren do 2. marta, a rezultati će biti objavljeni na zvaničnoj stranici Ministarstva kulture najkasnije 60 dana od dana završetka roka za podnošenje prijave.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li vam se dopada slogan ovogodišnjeg FEST-a?
bioskop, film

Uskoro...

26.01.2023. 14:22

Da li vam se dopada slogan ovogodišnjeg FEST-a?

Ovogodišnji slogan i vizuelni identitet FEST-a inspirisani su legendarnim filmom ’Amarkord’ (1973.godina), Federika Felinija, koji ove godine obeležava 50 godina od prvog prikazivanja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve