Scena
24.01.2023. 22:30
Beta

Skupština grada

Stefan Milenković dobitnik novosadske Februarske nagrade

Violina
Izvor: Shutterstock

Violinista Stefan Milenković dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu, odlučeno je na svečanoj sednici Skupštine tog grada.

Kako je saopšteno iz gradskog parlamenta, najviše gradsko priznanje dodeljeno je Milenkoviću za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad - Evropska prestonica kulture i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja "koja neguju i afirmišu klasičnu muziku i nadahnjuju mlade umetnike za spoznaju identiteta i vrhunska ostvarenja, radi prepoznatnjivosti Grada Novog Sada".

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana "Valmaro trio", a novčani deo nagrade iznosi 130.000 dinara.

Februarska nagrada biće uručena laureatu 1. februara, na svečanosti povodom obeležavanja Dana Novog Sada. 

Kako se precizira, Februarsku nagradu Skupština Novog Sada dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana.

Priznanje se dodeljuje povodom Dana grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen "slobodnim kraljevskim gradom".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kome će biti dodeljen Beogradski pobednik na FEST-u
1

Prestižna nagrada

18.01.2023. 18:45

Evo kome će biti dodeljen Beogradski pobednik na FEST-u

Prestižna nagrada "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, na 51. FEST-u, biće uručen reditelju Lordanu Zafranoviću i producentu Dobrivoju Tanasijeviću - Den Tani, saopštio je taj filmski festival koji će se održati od 24. februara do 5. marta u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve