RUSKA VERZIJA “ČERNOBILJA”: Zavera CIA u središtu priče o velikoj tragediji

RUSKA VERZIJA “ČERNOBILJA”: Zavera CIA u središtu priče o velikoj tragediji

Foto: Shutterstock


HBO serija “Černobilj” doživela je veliki uspeh i smatra se jednom od najboljih televizijskih ostvarenja godine. Međutim, u Rusiji serija nije baš najbolje prihvaćena, pa su Rusi, iako nije bilo zvaničnih najava, objavili svoju verziju katastrofalnog  događaja, koja u središte priče stavlja navodnu zaveru američke Centralno obaveštajne agencije.

Povezane vesti – Ispovest Legasova

Tako je u javnost procureo trejler ruske verzije “Černobilja”, ali je video snimak ubrzo obrisan sa Youtube-a zbog negativnih komentara. Emisija će se navodno emitovati na ruskom NTV kanalu, a kako pište ruski list Komsolomskaja Pravda, ona predlaže alternativni pogled na tragediju u Pripjatu.

Ruski “Černobilj” će se usredsrediti na agenta CIA koji je upućen u Pripjat kako bi prikupio obaveštajne podatke o elektrani i ruskom kontraobaveštajnom agentu koji ima zadatak da ga prati, prenosi The Guardian. Režiser Aleksej Muradov, insistira na tome da će nova drama pokazati ljudima “šta se zaista dogodilo”.

Povezane vesti – Bilo smo u Černobilju

“Postoji teorija da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu u Černobilju i da mnogi istoričari ne poriču da je na dan eksplozije agent neprijateljske obaveštajne službe bio prisutan na stanici”, naveo je Muradov za Komsolomskaju pravdu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar